24 Ekim 2016 Pazartesi

"Stajyer" İzlenesi Bir Film...

Komedi filmi olup da 10 üzerinden 7 puan alanı zor bulunuyor. Komedi filmleri genellikle 6 civarı alırlar ve koca film boyunca sadece bir iki sahnede güldürmeyi başarır.

Ama geçenlerde bir film izledim ve bence 7'yi değil; 8'i bile hak eden bir filmdi. Hemen anlatayım.

the intern ile ilgili görsel sonucuÖzet
2015 yapımı “The Intern” (Stajyer) adlı film komedi türünde. Hikayeye göre Bay Whittaker, 70 yaşında emekli bir adamdır. Karısı çoktan ölmüştür. Ama Bay Whittaker düzenli bir hayat yaşamaya devam etmiştir. Torunuyla vakit geçirmek, yogaya gitmek, çeşitli kurslara ve seminerlere katılmak suretiyle yaşamını renklendirmeye devam eder. Ancak Bay Whittaker hala daha verimli olacağı uğraşlar aramaktır. Tam bu sırada hepsiburada.com gibi bir internet firmasının “tecrübeli stajyer aranıyor” ilanını görünce hemen başvurur. Mülakatta herkesin sevgilisi olmayı kolaylıkla başaran Bay Whittaker şirketin kurucusunun stajyeri olarak göre başlar. Şirketin kurucusu bu genç ve titiz ve yorgunluktan yıkılmak üzere olan bayan Jules için bu tecrübeli stajyer ilaç gibi gelecektir.

Künye
Filmde Bay Whittaker'ı Robert De Niro oynuyor. Bence beyefendinin “Anlat Bakalım”dan beri en iyi performansıydı. Şirketin kurucusu genç bayan Jules'u ise Anna Hathaway canlandırıyor. O da zaten kendini defalarca kanıtlamış bir oyuncu.

Yorum
Film çok keyifli. İş hayatına dair her şeyi ama her şeyi çok güzel anlatmışlar. Öğrenilecek çok şey var. Mesela profesyonellik nerede başlayıp nerede biter? Mesela ilk iş görüşmesi için tüyolar nelerdir? Mesela iş hayatının aile hayatını mahvetmesi durumunda neler yapılabilir? Centilmen bir adam nasıl olunur? Çalışkan olmak ve üretken olmak aynı şey midir? Takdir etmek ve edilmek ne kadar önemlidir? Ve daha bir sürü sorular...

Sanırım filmi bir daha izleyeceğim. Evet evet. Bir kez daha izleyeceğim. Hadi görüşürüz.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: