4 Ocak 2017 Çarşamba

"Deep Water Horizon" Petrol Kuyusu Faciası...

Hanımların misafiri gelecekse beylerin evden ayrılması gerekir. Kar, kış, kıyamet... O gün beyin hiç bir önemi yoktur. İsterse soğukta donsundur. İşte öyle bir günde eşimi evden gönderdik. Zavallı adam laf olsun diye sinemaya gitmiş ve neyse ki filmi beğenmiş. Sonra bana da izletti. Size filmden bahsedeyim efendim.

deep water horizon ile ilgili görsel sonucuÖZET
2016 yapımı "Deep Water Horizon" adlı film dram türünde bir gerçek hikaye uyarlaması. Filmde 2010 yılında Amerikan karasuları açıklarında BP'ye ait petrol sondaj kuyusundaki patlama ve ardından yaşanan facia anlatılıyor. Hikayeye göre Mike Williams özel bir şirkette delici olarak çalışmaktadır. Şirket BP ile anlaşınca Mike, eşini ve çocuğunu üç haftalığına bırakıp petrol kuyusuna göreve gider. Teknik ekibin başında Jimmy Harrell bulunmaktadır. Mike ve Jimmy sondaja başlaman önce son kontrolleri yaparlar. Ancak bir sürü aksilik vardır. Ölçümler natamamdır; alarmlar çalışmamaktadır. Buna rağmen Proje Koordinatörü Vidrine, patronlara yaranmak için sondajı başlatır. İşte bu hamle büyük bir dramın fişeğini ateşlemiştir.

KÜNYE
Filmde Mike'ı Mark Wahlberg ve Jimmy'yi de Kurt Russell oynuyorlar. Kötü adam Vidrine'i ise John Malkovich canlandırıyor.

YORUM
Filmi izlemeye insanın içi el vermiyor. Tehlike nasıl göz göre gelir ve faciaya dönüşür? İşte böyle dönüşür. Tıpkı Titanic'in batış hikayesi gibi. Elektrik tesisatı tutukluk yapan ve gözlem dürbünü unutulan geminin batması nasıl kaçınılmazsa; bu kuyunun patlaması da o derece kaçınılmaz olmuş. Çok üzücü bir olay. Mutlaka izleyin; tabi içiniz acımayacaksa...

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: