10 Mart 2017 Cuma

"Bir Zamanlar New York'ta" Ağır Dram...

Afişinde üçlü oyuncunun bulunduğu bir film gördüm. Genellikle bu tür fimlerin konusu çok basit olur. Oyunculukla ve yönetmenin yaratıcılığıyla şekillenir. Mesela “Kardeşler” filmi böyleydi. “Z for Zakariah” da böyleydi. Yani karşıma ne çıkacağını aşağı yukarı biliyordum. Ve neyse ki yanılmadım. Size filmden bahsedeyim.

ÖZET
2013 yapımı “The Immigrant” (Bir Zamanlar New York'ta) adlı film dram türünde. Hikayeye göre Ewa ve Magda kız kardeşler 1921 yılında Polonya'dan Amerika'ya iltica ederler. Zorlu geçen bir gemi yolculuğundan sonra  nihayet Amerikan topraklarına ulaşırlar. Ancak gümrükte bir sorun çıkar. Magda'nın hastalıklı hali polisin dikkatini çekmiştir. Zira Magda tüberküloz hastasıdır. Magda karantinaya alınmak üzere kenara ayırılır. Dahası polis Ewa'yı da ayırır çünkü Ewa'nın gemi yolculuğu sırasında ahlaksız ilişkiler yaşadığı iddia edilmiştir. Bu sebeple Ewa Polonya'ya geri gönderilecektir. Farklı yerlere savrulan iki kız kardeş ağlaya ağlaya birbirlerinden koparılırlar. Ewa o geceyi gözaltında geçirecektir. Ancak o gece iyi giyimli bir adam gözaltında tutulan Ewa'yı oradan çıkarır. Ona yatacak yer verir ve O'nu kız kardeşine kavuşturacağına söz verir. Tabi Ewa için bunun bedeli ağır olacaktır.

KÜNYE
Filmde Ewa'yı Marion Cottilard oynuyor. Hanımefendiye Jeremy Renner ve Joaquin Phoenix eşlik ediyorlar.

YORUM
Film tam da tahmin ettiğim gibi çıktı. Basit bir senaryo. Bir grup insanın hayatından bir kesit. Müthiş oyunculuklar. Gelgitli duygu dünyaları... Eğer böyle dramlardan hoşlanıyorsanız; bu film tam size göre.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: