20 Ekim 2012 Cumartesi

"Hepsini Vur"mak Zor Olmayacak mı???

Aksiyon filmlerinin çoğu genelde birbirine benzer. Kırk yılda bir bir tanesi çıkar ve bir şekilde ötekilerden ayrılır. Bu film absürt sahneleriyle ayrılıyor diğerlerinden. 2007 yapımı “Shoot'em Up”tan (Hepsini Vur!)dan bahsediyorum.

Canından bezmiş münzevi bir tetikçi olan Smith, bir gece tek başına otobüs durağında otobüs beklemektedir. O sırada adamımız genç ve güzel, ama hamile bir kadının, hem de doğumu başlamış olan bir kadının, acılar içinde kıvranarak peşindeki silahlı adamlardan kaçtığına şahit olur. Kendi kendine bir vicdan muhasebesi yapar ve zavallı kadına yardım etmek için kollarını sıvar. Bir yandan silahları adamları atlatmaya çalışırken bir yandan kadına doğum yaptırır. Fakat o anda kadının başına bir kurşun isabet eder ve kadın ölür. Smith, elinde bir bebekle ve cevapsız sorularla silahlı adamların hedefinde kalakalır. Ancak adamımız olayı çözmeye ve bebeğin güvenliğini sağlamaya kararlıdır. Bunun için çalacağı kapı kimin kapısı dersiniz? Bir fahişeyi canlandıran Monica Belluci'nin.

Film baştan sona uçuk kaçık sahnelerle dolu. Ayrıca aman dikkat. Yanınızda bayan arkadaşlarınızla izleyebileceğiniz bir film değil. Yani önce onları atlatın, sonra filmi izleyin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: