20 Ekim 2012 Cumartesi

"Argo" Konuşulur mu???

Son zamanlarda Hollywood'un en çok parlayan yıldızı sizce kim? Aklınıza bir kaç isim geliyordur mutlaka. Bir tane de ben söyleyeyim: Ben Affleck. Buna kimsenin itirazı olmaz herhalde. Son bir kaç yıldır beğeni oranları çok yüksek filmlerde oynuyor. Gerçi dahabeyefendinin hiç bir filminin hasılat rekorları kırdığını görmedim. Fakat kariyerinde hızlı ama emin adımlarla ilerlediği kesin.

Kendisini bu kez daha yeni gösterime girmiş olan "Operation: Argo" adlı filmde izliyoruz.  Film 1989'da geçiyor. İranlı devrimciler İran'daki Amerikan Elçiliğine saldırıyor ve binadaki Amerikalıların bir kısmını rehin alıyor. Ancak Amerikalıların 6 tanesi oradan kaçıp Kanada Elçiliğine sığınmayı başarıyor. CIA ise o 6 vatandaşını kurtarmak için derhal bir kurtarma operasyonu başlatıyor: "Operasyon: Argo". Operasyonu yönetecek olan kişi ise Ben Affleck'in canlandırdığı Tony Mendez. Tony Mendez ilginç bir plan hazırlıyor ve sanki bir film çekiyormuş gibi yapıp rehineleri kurtarmaya çalışıyor. Yani film sahte, ama operasyon gerçek.
 
Filmin "operasyona hazırlık sahneleri" süper. Tony Mendez'in o kısıtlı vakitte öne çıkardığı detaylar ve ekibini eğittiği sahneler şahane. "Vay be, neleri düşünmüşler" dedirtiyor insana. 
 
Filmi izleyin, gerilmeyin ama heyecanlanın. Pişman olmayacaksınız.
 
Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: