13 Ekim 2012 Cumartesi

"Lego Yıldız Savaşları" Oyuncak mı Oldu???

George Lucas, Yıldız Savaşlarına ömrünü verdi. Muhteşem kurgusuyla, sıradışı senaryosuyla, etkileyici diyaloglarıyla, ilginç tiplemeleriyle, her yaşa hitap eden sahneleriyle, göz dolduran görsel efektleri ve görkemli film müzikleriyle adeta bir şaheser yumağı yarattı. Hem çizdi, hem boyadı, hem yazdı, hem yönetti, hem yapımcılığını üstlendi. Yine de doyamadı ve "Clone Wars" animasyon serisini çıkarttı. Bu da yetmedi "Clone Wars" a film yaptı. Bu da yetmedi episode 4-5-6'yı son teknolojilere göre yeniden yapılandırıp bir kez daha piyasaya sürdü. Bu da yetmedi, filmleri 3d montajlamaya girişti. Bu da yetmedi kafayı çocuk seyircilere taktı ve nihayet "Lego Star Wars: The Padawan Manace" adlı kısa filmi çekti.

2011 yapımı animasyonda Star Wars'un tüm karakterlerini "lego" karakterler olarak izliyoruz. Fakat arka planlar, müzikler ve mekanlar Star Wars çizgisini korumuş. Filmin hedef kitlesi çocuklar. Bu yüzden senaryo basit diyaloglarla yazılmış ve aynı zamanda çocukça espirilerle ve sakarlıklarla süslenmiş. E tabi filmin temel ögeleri olarak da Usta Yoda ve "çocuk jedi adayları" yani "padawan"lar seçilmiş.

Film çok eğlenceli. Bulun bir yerden izleyin. Koskoca Karanlıklar İmparatoru "Darth Vader" bile karizmayı nasıl çizdirmiş, ne hale gelmiş bir görün.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: