23 Ekim 2012 Salı

Michael Jackson "Hayaletler"e mi Karıştı???


Michael Jackson hayatı boyunca hep şarkı söyledi, dans etti, klip çekti, söz yazdı, beste yaptı ve hep bu yönleriyle konuşuldu. Ama aslında çok az konuşulan bir iş daha yaptı: film çekti.

Hayaletler” (Ghosts) adlı filmden haberiniz var mı? Size “Efsane Adam”ın, 1997'de çektiği kısa filmden bahsetmek istiyorum. Film, hayaletlerin yaşadığı korkunç bir evde geçiyor. “Başka Bir Yer” (Somewhere Else) denen kasabanın sakinleri ellerine meşalelerini alıp liderlerinin eşliğinde hayalet eve geliyorlar. Ne için mi? “Çocuklarımızı korkutuyorsunuz, kasabamızı terkedin.” demek için. Bunun için Michael Jackson tarafından canlandırılan hayaletlerin lideri ile görüşmek istiyorlar. Ancak görüşme hiç de bekledikleri gibi gitmiyor ve kasabalılar kendilerini, anlam veremedikleri bir oyunun içinde buluyorlar.

Film 35 dakika sürüyor. Bunun büyük çoğunluğunda Michael Jackson'ın kendisini izliyoruz. Çünkü beyefendi kasabalırın liderini de, hayaletlerin liderini de kendisi oynamış. Bunun yanında Birkaç yan rolü daha var. Beyefendi ayrıca kamera arkasında da pek çok görevde yer almış. Kısa filmin senaryosunu da Stephen King'le beraber yazmışlar.

Film çok neşeli bir fantastik gerilim filmi. Sanki “Thriller”ın klibinin gelişmiş hali gibi. Michael Jackson'ın yaşam tarzına uygun. Ayrıca çocuksu ruhuna, ve ömrünü verdiği müzik ve dansa da.

İzleyin, rahmetliyi yad edin.

Hayata İyi Seyirler...


Hiç yorum yok: