22 Ekim 2012 Pazartesi

Tom Hanks "Yeni Hayat"ına "Terminal"de mi Devam Edecek???

Tom Hanks öyle bir oyuncu ki en dümdüz, en temel rolü bile oynasa parlayabiliyor. Zaten genellikle öyle senaryolara evet diyor ki, neredeyse yanında ne bir kadın oyuncu, ne de bir erkek oyuncu durabiliyor. Duranlar da sivrilemiyor.

Örneğin 2000 yapımı gerçek yaşam öyküsünden esinlenilmiş olan “Yeni Hayat” (Cast Away) adlı film. Beyefendi bu filmde bir kargo şirketinde çalışan evli bir adamı oynuyor. Tam Noel öncesi 4 çalışan, bir kargo uçağına binip teslimat için yola çıkıyorlar. Ancak hiç umulmadık şekilde bindikleri uçak okyanusa düşüyor ve 3 kişi ölüyor. Kazada hayatta kalan tek kişi ise Chuck Noland'ı canlandıran Tom Hanks oluyor. Chuck bilinci yerine geldiğinde kendini ıssız bir adada buluyor. Böylece 4 yıl sürecek hayatta kalma mücadelesi başlıyor.

İkinci bir örnek olarak “The Terminal”i verebilirim. Yine gerçek bir yaşam öyküsünün konu edildiği 2004 yapımı olan bu filmin yapımcısı Steven Spielberg. Tom Hanks bu filmde Krakozyalı (aslında hayali bir ülke) sıradan bir vatandaş olan Viktor Navorski'yi oynuyor. Viktor kendi ülkesinden New York'a doğru yola çıkıyor. Ancak bindiği uçak henüz havadayken ülkesinde askeri darbe yapılması sonucu zavallının pasaportu geçersiz sayılıyor ve talihsiz adam tam 17 yıl sürecek olan havaalanı yaşamı başlıyor.

Beyefendinin oyunculuğu öylesine güçlü ki, ortalama iki saat süren bu filmlerin neredeyse %80'inde beyefendiyi izliyoruz, üstelik de hiç sıkılmadan.

Ben bu filmlerin ikisini de tavsiye ediyorum. İzleyin, gülün, eğlenin, öğrenin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: