12 Ekim 2012 Cuma

Michael Moore'un "Hasta"sı Olan Var mı???

"Biraz acıtabilir!!!"
Michael Moore'u tanıyan var mı? Hani şu Amerika'nın sivri dilli, sivri zekalı, sivri yönetmeni. Hani şu Dünya'nın en aykırı belgesellerini çeken adam. Şimdi siz "Film blogunda ne işi var belgeselin?" diyebilirsiniz. Ama size bu belgesel filmden bahsetmezsem çatlarım.

2007 Yapımı "Hasta" adlı belgeselde, Amerikan Sağlık Sistemi ele alınmış. Eskiden nasıldı, şimdi nasıl? Sağlık çalışanları sistemden memnun mu? Sağlık güvencesi ya da sigorta sistemi hastayı ne oranda destekliyor? Siyasilerin sağlık sektörüne bakışı nasıl? İlaç firmaları tüm bu değişkenleri ne düzeyde etkiliyor? Hastalar durumlarından memnun mu? Diğer gelişmiş ülkelerde sağlık sistemi ne alemde? Bunun gibi daha pek çok sorunun cevabı "Hasta"da verilmiş.

Filmimiz, araştırmacı ve usta yönetmen Michael Moore'un en iyi belgesel filmlerinden. Bu kadar ciddi ve sevimsiz bir konu ancak bu kadar keyifli işlenir. Ayrıca en iyi aksiyon filmlerinden daha sürükleyici. En iyi "gerçek hikaye uyarlamaları"ndan daha gerçekçi. En iyi komedi filmlerinden daha komik. En iyi reality show'lardan daha samimi. Reytingleri en iyi filmlerden daha yüksek. İşte bu yüzden olacak ki en çok hasılat yapan filmlerden daha fazla hasılat yapmış durumda.

"Ben belgesel izlemem" demeyin. Mutlaka izleyin. Michael Moore'la tanışın. Pişman olmazsınız.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: