9 Ekim 2012 Salı

"Siyah Kuğu" Ne Kadar Uçurur???

Natalie Portman'ı ilk gördüğünüz filmi hatırlıyor musunuz? Kendisi "Leon"un çocuk yıldızıydı. Çiroz bacaklarıyla Jean Reno'nun arkasından koşturup  koşturup duruyordu.

Sonra Çocuk Yıldız büyüdü. Adeta bir "Takım Yıldız"a dönüştü. O kadar ki, 2010 yapımı Siyah Kuğu filminde hanım efendiyi hem balerin, hem beyaz kuğu, hem siyah kuğu ve hem de bir ........................... olarak görüyoruz. O kısmını söylemeyeceğim, çünkü filmi henüz izlememiş olanlar için "Bruce Wills ölüydü." diyen boşboğaz kişi olmak istemiyorum:) Yapımcı aslında bu filmde büyük risk almış: Birazcık oyunculuk yeteneği olan bebek yüzlü bir balerin bulup filmi onunla da çekebilirlerdi. (Böyle bir durumda büyük ihtimalle o oyuncu "Rotten Tomatoes"da "En Kötü Kadın Oyuncu" ödülünü alırdı.) Ama onlar öyle yapmamış.  Söz konusu rol için çekirdekten yetişme, tecrübeli bir oyuncu olan Natalie Portman seçilmiş. Genç oyuncudan yetenekli ve hırslı bir balerin yaratılmış, sonra bu balerin sorunlara boğulmuş, boğulmuş, boğulmuş ve sonunda da olanlar olmuş.

Natalie Portman'a "En İyi Kadın Oyuncu Oscarı"nı getiren bu film gerçekten izlemeye değer. Fakat filmin % 90'ında hanım efendiyi izleyeceğinizi belirtmek isterim. Geri kalan kısmında da Mila Kunis ve Vincent Cassel kafalarını uzatmış gibi görünüyorlar. Filmin beğeni oranları da oldukça iyi. İzleyin, pişman olmazsınız.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: