13 Kasım 2012 Salı

"Avatar 2, 3, 4...?" Ne dersiniz???

Avatar, sinema tarihinde bir çığır açmış olan filmlerden biri. Üstelik öyle bir film ki, filmi izleyenlerin de tadı damağında kaldı, filmi çekenlerin de. Yaptığı "rekor hasılat"la ilgili yorum yapmaya ise gerek bile görmüyorum. Zira dünyanın ilk 3D filmi ortalığı kasıp kavurdu.

Avatar severlere bir müjde: "Avatar 2" geliyor. Birinci filmde Pandora'daki yağmur ormanlarıyla göz dolduran film, bu kez uçsuz bucaksız fantastik bir okyanusta geçecek. Zaten böyle bir evren ve böyle bir kurgu yaratıldıktan sonra, ikincisi çekilmezse ayıp olurdu. Hatta James Cameron, 3. ve 4. filmi çeceğini de açıkladı. 3. filmin konusu ise gezegeninin merkezine odaklanacak.

Genelde ikinci filmler biraz daha ticari olur ama James Cameron filmlerinde durum böyle değildir. Beyefendi, ikinci filmlerin de hakkını verir. (Terminator 2'de olduğu gibi). Zaten böyle bir evren ve böyle bir kurgu yaratıldıktan sonra, devam filmleri çekilmezse ayıp olurdu.

Umarım birinci filmin senaryosundaki eksiklik ve yalınlık, devam filmlerinde kendini göstermez. Umarım bu kez daha sofistike bir film izleriz. James Cameron'a güveniyoruz.

Filmle ilgili tek üzücü bilgi, gilmin en erken 2014'te gösterime girecek olması. Bu da demek oluyor ki Avatar severler biraz bekleyecek. Yapacak bir şey yok.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: