27 Kasım 2012 Salı

"Iron Man 3" Geliyor Mu???

Piyasanın en iyi filmlerinin çizgi roman uyarlamalarının arasından çıktığını daha önce söylemiştik. Bu tür filmler her yönüyle en iddialı ve seyir keyfi en yüksek filmler oluyolar. Bunlardan biri de “Demir Adam” (Iron Man) serisi. Gelin filmlere şöyle bir bakalım.

Tony Stark - Iron Man
Serinin 2008 yapımı birinci filminde babasının dehasını aynen taşıyan mucit Tony Stark, yeni icat ettiği silahını tanıtmak için gittiği Afganistan'da, teröristler tarafından esir alınmıştı. Teröristler Stark'ı köhne bir labaratuvara kapatıp çok güçlü bir silah icat etmesi için tehtit etmişlerdi. Ancak Tony Stark, o labaratuvarda kendine demirden bir zırh yapmış, zırha roketler bağlamış. Sonra da bu zırhla oradan kaçmayı başarmıştı. İşte Demir Adam'ın başlangıcı böyle olmuştu.


iron man 2
Serinin 2010 yapımı ikinci filminde Tony Stark'ın egoları tavan yapmıştı. Ayrıca basından, kamuoyundan ve hükümetten baskı gören Stark, teknolojilerini askeriyeyle paylaşmaya zorlanmıştı. Bu paylaşım sonrası malum teknolojinin kötüye kullanılması sonucu işler sarpa sarmıştı. Bu işin içinden tek başına çıkamayan Ironman'i bu zor durumdan kurtarmak ise James Rhodes'a düşmüştü. James Rhodes adlı siyahi subay, başka bir Demiradam zırhı giymiş ve olayın seyrini değiştirmişti.
Mandarin

İşte size asıl bir haber. “Iron Man 3” geliyor. Yapımcılar, duracak değiller ya. Serinin 2013 ortalarına doğru (Mart – Mayıs arası) gösterime girecek olan filminde, tüm varlığı (özellikle labaratuvarları, teknik donanımı, vb diye tahmin ediyorum) yok edilen Tony Stark'ın küllerinden doğuş hikayesini izleyeceğiz. Bu kez Demir Adam'ın düşmanı, gelmiş geçmiş en büyük düşmanı olacak olan Mandarin olacak. 10 parmağında 10 yüzük olan, her yüzükte bir kötülük yapan Mandarin, Demir Adam'a hayatı dar edecek. Robert Downey Jr'ın canlandırdığı Demir Adam'ın karşısında bu kez Mandarin'i canlandıran Ben Kingsley duracak.

Kimliğini gizlemeyen, yüzünü maskelemeyen, hatta herkesçe tanınan popüler bir süper kahraman olan Tony Stark karakteri, en az Demir Adam kadar gösterişli ve görkemli bir karakterdir. 

Çizgi roman severlerin severek takip ettikleri Demir Adam serüvenlerinin üçüncüsünü ben de sizler gibi merakla bekleyeceğim.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: