17 Kasım 2012 Cumartesi

"Hain" Kime İhanet Etti???

1990'da patlak veren Körfez Savaşından beri Hollywood, Arap Dünyasıyla ilgili sayısız film çekti. Elbetteki filmlerin hiç biri aşk filmi, ya da komedi filmi değildi. Hepsi de gerilla, terörizm, silah, kaçakçılık ya da savaş filmiydi.

İşte onlardan biri de 2008 yapımı Hain(Traitor). Filmimiz muhafazakar müslüman bir ailenin reisinin arabasına binmesi ve hemen ardından arabanın korkunç bir şekilde infilak etmesiyle başlıyor. Arkasından muhafazakar bir müslüman ve eski bir FBI Ajanı olan Samir Horn devreye giriyor. Samir yıllar önce izini kaybettirmiş biriyken, yıllar sonra Ajan Roy Clayton'ın takip ettiği tüm izler gizli terör örgütleriyle ve kaçak silah tüccarlarıyla işbirliği içine girmiş olan Samir'i işaret ediyor. Peki Samir'le ilgili asıl gerçek ne? Samir nasıl bir terör olayının içinde? Organizasyondaki yeri ne? "Hain" kim? Kime ihanet ediyor? Yakalanıyor mu, yakalanmıyor mu?

Bu soruların hepsinin cevabı filmde. Don Cheadle'nin ve Guy Pearce'ın oynadığı fimin senaristi ve yönetmeni Jeffrey Nachmanoff.

Neredeyse tüm dünyanın, özellikle Hıristyan aleminin, özellikle de Hıristyan Amerikalıların ve adeta onların temsilcisi pozisyonunda olan Hollywood'un korkulu rüyası "Radikal İslamcılar", alışık olduğumuz bir senaryoyla, ama ilginç bir kurguyla ele alınıyor.

Filmi izleyin. Hüzün verici bir suç ve aksiyon filmi nasıl oluyormuş görün.

Hayata İyi Seyirler...      

Hiç yorum yok: