18 Kasım 2012 Pazar

"Bruj'da" Başınıza Ne Gelebilir???

Tetikçi filmlerine alışığız. Tetikçilerin birbirine kırdırılmasına da. Ama birazdan okuyacağınız kurgu (ve kurgunun filmde göreceğiniz devamı) hoşunuza gidecektir diye düşünüyorum.

2008 yapımı "Bruj'da" (In Bruges) adlı filmden bahsediyorum. Ray (Colin Farrell) ve Ken (Brendan Gleeson) aynı patrona çalışan iki tetikçidir. Ray genç, vurdumduymaz ve sıradışı bir kişilikken; Ken daha olgun, daha duyarlı ve işini daha ciddiye alan biridir. Birbirlerini yeni yeni tanıyan bu ikili, yeni görevleri için patronun emriyle Belçika'nın küçük ama tarihi ve turistik değeri yüksek şehri Bruge'a giderler. Görev, iki hafta boyunca gündüzleri tarihi ve turistik yerleri gezip, geceleri otel odasında oturup patrondan gelecek telefonu beklemektir. Ken duruma hemen uyum sağlamıştır. Şehrin tüm güzelliklerini görmeye kararlıdır. Ancak asi ruhlu Ray, hayatı boyunca olmak istediği son yerdedir. Zira şehrin o tarihi dokusu Ray'e göre sıkıcı ve sessiz binalar yığınından ibarettir. Ray'in Bruj'da eğlenceli bulduğu tek şey, yeni tanıştığı güzel kızdan akşam için koparttığı randevudur. Ray, Ken'i ikna edip kızla buluşmaya gider. Otelde tek başına kalan Ken, patronundan beklediği telefonu alır. Patron önce dereden tepeden konuşur. Küçükken Bruj'da bir tatil geçirdiğini, orayı çok sevdiğini ve orada çok mutlu olduğunu falan anlatır. Sonra çaktırmadan Ray'i odadan postalamasını rica eder, ne de olsa Ray'in zaten dışarıda olduğunu bilmemektedir. Sonra da Ken'e yeni görevi verir. Ken, Ray'i öldürecektir. Patron, Ray'i ömrünün son günlerini dünyanın en güzel yeri (?)  olan Bruj'da geçirmesi için oraya göndermiştir. Ken şoka girmiştir, ne yapacağını ve nasıl yapacağını bilememektedir. Peki şimdi n'olacaktır? Patron, Ray'i neden öldürtmek istiyordur?

Devamı filmdedir. Colin Farrell'in filmdeki oyunculuğu sizi şaşırtacak diye düşünüyorum. Bruj denen şehrin güzelliği de. İlginç filmin senaristi ve yönetmeni Martin McDonagh.

Filmi mutlaka izleyin. Dramatik bir hikaye aynı zamanda nasıl bu kadar sevimli olabilir, görün.

Hayata İyi Seyirler...        

Hiç yorum yok: