3 Kasım 2012 Cumartesi

"Kaçış Planı" Yapmaya Değer Mi???

Eşinizi ne kadar tanırsınız? Tanıyamıyorum, ciğerini bilirim, sır küpüdür??? Peki ona ne kadar güvenirsiniz? Çok, hiç, herşeyine kefilimdir, günahımı teslim etmem??? Gördüğünüz gibi cevaplar çok çeşitli. Hem de bir uçtaaan, bir uca...

John Brennan, karısına kendisinden çok güveniyor. Üstelik karısını iyi tanıdığına da çok emin. John Brennan kim mi? Anlatayım:

John Brennan bir öğretmendir. Şeker hastası bir karısı, cici bir oğlu, yaşlı bir annesi ve babası, bir evi ve bir de arabası olan sıradan bir Amerikan vatandaşıdır. Bir sabah aniden polis kapılarını çalar ve John'un karısı Lara tutuklanır. Ne olduğunu anlayamayan John ve Lara, daha sonra Lara'nın patronunun ölü bulunmuş olduğunu öğrenirler. Ama asıl mesele, Lara'nın o sabah patronuyla tartışmış olması ve patronun otoparkta öldüğü sıralarda Lara'nın otoparktan çıktığının tespit edilmiş olmasıdır. John, çocuğuyla ve çevrenin suçlamalarıyla dışarıda yalnız kalır. Lara'nın cezasının 20 yıl kadar olacağı anlaşılınca, hasta karısının hapislerde çürümesini istemeyen John, karısını hapisten kaçırmak için uygulayacağı kaçış planının startını verir.

Filmin yönetmeni ve senaristi Paul Haggis. (Million Dollar Baby'nin  görüntü yönetmeni ve Quantum of Solace'ın senaristi). Doğal olarak "Son 3 yıl, son 3 ay, son 3 gün" olarak seyreden kurgu çok başarılı. Filmde ayrıca Liam Neeson'ı da küçük ama önemli bir rolde görebilirsiniz.

Bu şahane film, evli çiftlerin kendilerini, eşlerini ve evliliklerini gözden geçirebilmeleri için çok iyi bir ortam yaratılmış.  İzleyin, empati yapın, imrenin, ama sakın kıskanmayın.

Hayata İyi Seyirler...   

Hiç yorum yok: