20 Kasım 2012 Salı

"Korkusuz" Nerede Duracağını Öğrenebilecek Mi???

Bazı insanlar televizyonda çekik gözlü birini gördüğü an kanalı çevirir. Bu derece olmasam da ben de hoşlanmam 3. sınıf “karate filmleri”nden (yani amiyane tabirle). Ama elbetteki bu konuda isim yapmış bazı aktörlerin (hepsi olmasa da) bazı filmlerini gerçekten izlemeye değer buluyorum.

Bunlardan biri de 2006 yapımı “Korkusuz” (Fearless). Filmimiz şöyle: Asil bir ailenin ailenin çocuğu olan Huo Yuan Jia, bir gün bir dövüş ustası olan babasının başka bir dövüş ustasıyla (Tianjin'in babasıyla) ile yaptığı müsabakada yenildiğini görür ve gördüklerine inanamaz. Çünkü babası müsabakayı kendi elleriyle teslim etmiştir. Peki bu nasıl olabilir? Babası o iğrenç çocuğun (Tianjin'in) babasına nasıl yenilebilir? Bunu hazmedemeyen Huo Yuan Jia, o gün bir yemin eder. Hayatı boyunca kimseye yenilmeyecektir. Aradan yıllar geçer, Huo Yuan Jia büyür, evlenir, bir kızı olur ve kendi dövüş okulunu açar. Hayat, Huo'ya güzeldir. Mutlu bir aile, etrafında pervane gibi dönen öğrenciler ve her akşam öğrencilerle birlikte kafa çekilerek geçen günler, Huo'nun enaniyetini iyice yükseltmiştir. Bu durum, çocukluğundan beri hep aynı kulvarlarda yarışmak zorunda kaldığı Tianjin'in de iyice canını sıkmıştır. Huo ve Tianjin aralarındaki gerginliğe daha fazla dayanamayıp uzun süren bir tartışmadan sonra birbirlerine girerler. Ölümüne bir dövüşten sonra, Huo'nun Tianjin'in kalbine vurduğu son yumrukla birlikte Tianjin hayatını kaybeder. Bu kanlı zafer, Huo'nun küçük kızının ve karısının Tianjin'in oğlu tarafından öldürülmesine sebep olacaktır. Peki şimdi ne olacaktır? Film, asıl burada başlıyor.

Filmde Jet Li'yi iş işten geçtikten sonra kafasına dank eden bir adam olarak görüyoruz. Babasının sağduyusunu yıllar sonra anlayan ve sonrasında küllerinden doğan bir adam olarak görüyoruz.

Gerçek yaşam öyküsünün konu edildiği bu filmi mutlaka izleyin. Jet Li'yi bir daha bu kadar anlamlı bir senaryoda göremeyebilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: