25 Kasım 2012 Pazar

"Thor" Asgard'a Dönebilecek Mi???

Dünyada yakışıklılığıyla ünlü kaç tane süper kahraman var? Ya da şöyle söyleyeyim: Sarışın tanrı. Hepiniz anladınız kimden bahsettiğimi: THOR.

İskandinav Mitolojisinin en güçlü tanrısı olan Thor, aynı zamanda çizgi roman dünyasının gözde en gözde kahramanlarından biridir. Çekiçli (mjolnir'li) kahramanın serüvenleri yıllarca sürmüş, çizgi roman severler tarafından büyük beğeniyle takip edilmiştir. Bu denli güçlü bir hikaye, elbette ki beyaz perdede de kendine yer bulmuştur.

2011 yapımı "Thor"a bir de yakından bakalım. Yaşadığı gezegende tanrı-kral olarak hayat süren Odin'in oğlu Thor, tıpkı babası gibi tanrısal özelliklere sahip olmakla birlikte güçlü bir savaşçı ve itibarlı gençtir. Ancak Asgard'lı Odin'in Jotunhein'lılarla zar zor sağladığı barışı, Thor, kardeşi Loki ve bir kaç arkadaşı bir çırpıda bozuverirler. Bu duruma çok sinirlnen Odin ve kendini savunmaya kalkan Thor arasında yaşanan gerginlik sonrası Kral Odin, oğlunun tanrısal güçlerini elinden alır ve Thor'u Dünya'ya sürgüne gönderir. Kendini sıradan bir insan olarak Dünya'da bulan Thor, sudan çıkmış balığa döner. Bu sırada yaşlı Odin rahatsızlanır ve koltuğa kendinin üvey evlat olduğunu yeni öğrenen Loki geçer. Loki'nin yüzleştiği gerçekler ve koltuk sevdası, Thor için zor günlerin başlamasına sebep olacaktır.

Film iyi başlamış, zayıf devam etmiş ve orta karar sonuçlanmış bir film. Hele Thor'un Dünya'daki hali, tam bir "Keloğlan Aramızda" klasiği. 

Filmde Thor'u Chris Hemsworth canlandırıyor. Thor'un babası Odin'e Antony Hopkins hayat verirken, Dünya gezegenindeki Jane Foster karakterini Natalie Portman oynuyor. Filmimiz sinemalarda 3D olarak gösterilen ilk filmlerden. Filmin yönetmeni Kenneth Branagh.
     
Filmi, aranızı iyi tutmaya çalıştığınız liseli oğlunuzla rahatlıkla izleyebilirsiniz. Yine de oğlunuza "Çekiç"i elinden alınmış bir adamın da hayatta başarılı olabildiğini dikte etmeye çalışmayın.

Hayata İyi Seyirler...
  

Hiç yorum yok: