25 Aralık 2012 Salı

"Benim Yolum" Nereye Gider???

Çekik gözlülerin oynadığı filmleri direk pas geçenler için bir film buldum. "Hu! Ha!" şeklindeki dövüş seslerinin yerine, dramatik bir öykünün anlatıldığı iyi bir film. Gerçek bir hikayeden alınmış acıklı ve sinir bozucu olaylarla dolu bir film.

2011 yapımı "Benim Yolum" (My Way, Mei Wei) adlı filme bir göz atalım. Jun Shik,  Kore'nin bir köyündeki bir tarlada çalışan genç bir adamdır. Ancak Jun'ın yetenekli olduğu bir nokta vardır. Jun, çok iyi bir maraton koşucusudur. Jun'ın en yakın arkadaşı Tatsuo da aynı yeteneklere sahip bir gençtir. Ancak bu iki yetenek, ülkelerinin Japonya tarafından sömürge altına alınması sonucu zorla askere alınırlar. Cepheye gönderilen Jun, hayatta kalmak için herşeyi yaparken, Tatsuo kendini "Bir İmparatorluk Askeri" masalına kaptırmıştır. Bu yüzden iki arkadaş önce birbirlerine düşerler, sonra da Sovyet Rusya'ya karşı verilen savaşta Komunist Rejime esir düşerler. Böylece iki zıt arkadaş, asıl düşmanın kim olduğunu anlayacak ve bir kaçış gerçekleştirmek zorunda kalacaklardır.  

Filmde pek de tanıdık olmayan aktörlerin oynamadığını itiraf etmek zorundayım. Ama film çok güzel. İzleyin, insan psikolojisinin ne kadar hızlı değiştiğini görün.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: