26 Aralık 2012 Çarşamba

"Kapışma"da Çingene Boksöre Ne olacak???

Bugün size yıllar önce izlediğim, ama dün yeniden izlediğimde ancak anlayabildiğim bir filmden bahsetmek istiyorum. Brad Pitt'in gençlik, Jason Stathom'ın tanınmamışlık dönemine denkgelen bir film, Baştan söyleyeyim, bu filmi özetlemesi çok zor. Çünkü çok karakter var ve çok karışık. Ayrıca ne söylesem spoiler verecekmişim gibi oluyor. O yüzden iyisi mi yapabildiğim kadarını yapayım.

2000 yapımı "Kapışma" (Snatch) adlı filmde Turkish (Jason Stathom), yasadışı box maçlarına dövüşçü ayarlayan, ama asla şike yapmayan bir bahisçidir. Turkish, yanında çalışan adamına 10.000 Dolar verir ve gidip çingenelerden bir karavan almasını söyler. Çingenelerden korkan eleman, yanına (tabir-i caizse) bir goril alır ve çingenelerin yaşadığı karavan parka gider. Ancak orada işler bekledikleri gitmez ve çingenelerden biri, gorili bir temiz benzetir. Hem de kim mi? Mickey - yani Brad Pitt. Üç gün sonra maça çıkacak olan gorilden geriye sadece bir enkaz kalmıştır. Organizatörlere (yani mafya babalarına) ne söyleyeceğini şaşıran Turkish, şanına hiç yakışmayan bir yola bir yola başvuracaktır. Neye mi? Şikeye. Elbette ki bu süreçte hiç ummadıkları adamlarla yolları kesişecek, "Yok artık!" derdirten tesadüfler yüzünden işler çıkmaza girecektir.  

Bir söylentiye göre bu "çingene boksör" rolü Brad Pitt'e gelmemiş. Brad Pitt yönetmeni arayıp bu role talip olmuş. Filmin yönetmeninin Guy Ritchie olduğunu da ayrıca belirtmek isterim. Kendisi Sherlock Holmes filmlerinin de yönetmenidir. 

Film çok uçuk ama çok güzel. Ayrıca reytingleri de çok yüksek. Yine de (çok uçuk olduğu için olsa gerek) seven çok sever, sevmeyen hiç sevmez. Ben yine de izleyin derim.

Hayata İyi Seyirler... 

Hiç yorum yok: