23 Aralık 2012 Pazar

"Güneşin Gözyaşları" Nereye Akar???

Bruce Wills'in, Sylvester Stallone'un ve Arnold'ın neden iyi arkadaş olduklarını anlamak zor değil. Üçünün de orta karar "komando" filmlerinden birer tane izleyen biri rahatlıkla bunu anlayabilir. İşte bu orta karar komando filmlerinden birine bir göz atalım.
Tears of the Sun (movie) Members of a Navy SEAL squadron (Paul Francis, Bruce Willis and Nick Chinlund) are sent into Africa on a hazardous rescue mission
2003 yapımı (Güneşin Gözyaşları) "Tears Of the Sun" filminde Waters (Bruce Wills) orduya bağlı bir bir özel tim komutanıdır. Waters ve timi, Nijerya'daki iç savaşın ortasında kalmış Amerikalı Doktor Lena'yı (Monica Belluci'yi) kurtarmakla görevlendirilirler. Helikopterlerle olay mahaline inen tim, Lena'yı binbir zorlukla helikoptere bindirmeyi başarır zira Lena halkından ayrılmak istememektedir. Lena'nın direnişi, sert görünüşlü ama yufka yürekli Waters'ın kalbine dokunur ve Waters, zavallı köylüleri kurtarmak için helikopteri geri döndürür. Durumu komutanlarına bildiren Waters'ı ise beklenmedik bir sürpriz beklemektedir. Waters ve timi, emirlere uymadığı için kaderlerine terk edilir. Tim için Nijerya cehenneminde hayatta kalma mücadelesi başlamıştır.

Filmin yönetmeni "Kral Arthur" ve "Tetikçi"nin (Shooter) de yönetmeni olan Antonie Fuqua.

Filmin "çakma rambo" olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Senaryosuyla, kurgusuyla, oyunculuklarıyla, dekorlarıyla, ışıklandırmasıyla, kostümleriyle, herşeyiyle tam bir komando filmi.

Bu tür filmleri seviyorsanız, izyleyin. Ya da "Rambo 4"ü tekrar izleyeceğinize bari bu filmi izleyin. (Gerçi bu film Rambo 4'ten çok önce çekilmişti ama neyse) En azından farklı isimli bir film izlemiş olursunuz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: