25 Ocak 2013 Cuma

"Banka İşi" Ne İş???

Gün geçmiyor ki Jason Statham'ın başrol oynadığı bir film yazmayayım. Piyasanın en popüler filmlerinin en iyi rollerini kapan (usta olmasa da) ünlü aktörün bir filmine daha bakalım.

2008 yapımı "Banka İşi" (The Bank Job) gerçek hikayeden yola çıkılarak yapılmış bir soygun filmi. Hikayeye göre Terry (Jason Stathom), evli barklı bir araba satıcısıdır. Bir gün Terry'nin eski bir arkadaşı Martine (Saffron Burrows), Terry'ye çok ustalık gerektiren bir soygun teklifiyle gelir. Hedef, Londra'daki Baker Caddesinde bir bankanın kişisel kasalarıdır. Uzun konuşmalardan sonra Terry işi kabul eder. Ekip toplanır, ekipman tamamlanır. Süreç başlamıştır. Ekip, çalışmalarını titizlikle tamamlar ve kasalara başarıyla ulaşır. Sevinç içindeki soyguncu takımı, ellerindeki matkaplarla rastgele kasalara hücum eder. Ancak Martine, doğrudan X numaralı kasaya yönelir. Bu durum Terry'nin gözünden kaçmamıştır. Terry, Martine'i konuşması için sıkıştırır ve o an korkunç bir gerçekle karşı karşıya olduğunu ve tufaya getirildiğini anlar. Zira o kasada kraliyet ailesine mensup prenseslerden birinin yasak cinsel ilişki kasetleri bulunmaktadır.

Soygun filmlerini sevenler için dört dörtlük bir film. Tıpkı Ocean's Eleven gibi, Inside Man (İçerideki Adam) gibi şaşırtıcı bir film.

İzleyin, tatlı tatlı heyecanlanın.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: