4 Ocak 2013 Cuma

"Craiglist Katili" Kimdir???

Dün gece uyku tutmayınca film yokluğundan bir film izledim. İkinci sınıf bir gerilim filmi, ama germeyen cinsinden. Belki de bir gizem filmi, ama gizemli olmayan cinsinden. Ya da bir polisiye mi desem. Ama polisler de elleriyle koymuş gibi buldular suçluyu, facebook'tan. Gerçek yaşam öyküsü, ama çarpıcı değil. Ne bileyim, öylesine bir film işte.
2011 yapımı "Craiglist Katili" (Craiglist Killer) adlı filme bir bakalım. Philip Markoff (Jake McDorman), tıp fakültesi öğrencisi olan dünya tatlısı bir gençtir. Bebek yüzlü, arkadaş canlısı, ayrıca çok zeki ve karizmatiktir. Tüm bu özellikleri sayesinde hastane koridorlarında tanıştığı Megan'ın (Agnes Bruckner) aklını başından almıştır. Philip, Megan'ın ailesiyle de tanışmış ve onların gönlünü de fethetmiştir. Birlikte yaşayan Philip ve Megan düğün hazırlıklarına da girişmişler, adeta gün saymaya başlamışlardır. Ancak bir sorun vardır. Philip evden uzak bulunduğu her saati kütüphanede geçirmek yerine, sapıkça sitelerden tanıştığı genç kızlarla otellerde buluşup, onlara tuhaf psikolojik işkenceler yapmaktadır.   

Filmde ünlü oyunculara pek rastlamıyoruz. En ünlüsü, işi kovalayan polis rolündeki William Boldwin. Bu tür filmlerden piyasada çok var. Özellikle, işkenceci seri katil "Doktor Hannibal"dan sonra diğer tüm hikayeler yavan geliyor. Ama bu Craiglist Katili denen adam Amerikan halkını çok derinden sarsmış olacak ki filmi çekilmiş. (Zira filmle ilgili araştırma yaparken film bilgilerinden çok, katilin gerçek resimlerine ulaştım.)

Beklentinizi düşük tutarsanız, belki beğenirsiniz. Yine de siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: