2 Ocak 2013 Çarşamba

"Tetikçiler" Kimin Peşinde???

Bir gün 30 yıl yaşlı halinizle karşılaşsanız nasıl istersiniz? Ya da 30 yıl genç halinizle karşılaşsanız? Joe'nun yolu kendi fazlarıyla bir yerlerde kesişecek Nerede mi? "Tetikçiler" filminde.
2012 yapımı "Tetikçiler" (Looper) adlı filme bir bakalım. Takvimler 2074'ü gösterdiğinde, zaman makinası icat edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Ama polis ya da askeriye tarafından değil, çeteler tarafından. Çeteler, cezasını kestikleri adamları yaka paça yakalayıp geçmişe, 30 yıl öncesine gönderirler. Ve o adamlar "Tetikçiler" tarafından anında öldürürler. Bir tetikçinin yapacağı tek şey ise kendine söylenen dakikada söylenen yerde tüfeği elinde beklemek ve adam belirir belirmez ateş etmektir. Bir çete bir tetikçiyle artık daha fazla çalışmak istemiyorsa, tetikçinin kendi yaşlılığını 30 yıl geriye gönderir ve onu kendisine öldürtür. Tetikçinin bundan sonra yapacağı tek şey, kendisine gönderilen külçe altınlarla 30 sene mutlu mesut yaşayıp, 30 yıl sonraki mutlak ölümünü beklemektir. Joe (Joseph Gordon-Levitt) da bir tetikçidir. Yine bir gün bir infaz için kendisine söylenen yere gider ve elinde tüfeğiyle bekler. Ancak zaman geçmiştir ama beklenen adam hala ışınlanmamıştır. Derken birden bir adam (Bruce Wills) belirir ve onunla göz göze gelirler. Ama o da nedir? Bu adam, Joe'nun kendi yaşlılığıdır. Peki Joe ateş edebilecek midir? Yoksa öylece bakıp kalacak mıdır?

Film çok muhteşem bir kurguya sahip. Hatta bence bu kurgudan onlarca film yapılabilir(di, filmin sonu öyle bitmeseydi.) Bilemiyorum. Belki yapımcılar kafayı çalıştırıp bir yerinden kurtarırlar. Ama film, hiç gelecekte çekilmiş gibi değil. Hatta yer yer geçmiş zamanda çekilmiş gibi duruyor. Dekorlar, kostümler ve jargon biraz sıkıntılı yani. Yine de bence çok iyi bir film. İzleyin, geçmişinizle savaşın, geleceğinizle yüzleşin (ya da ta tersi).

Hayata İyi Seyirler... 

Hiç yorum yok: