12 Ocak 2013 Cumartesi

"Dalgalara Karşı" Şansımız Nedir???

Şu hayatta hakikaten de asla pes etmeyenler kazanıyor.
Onların hikayeleri yazılıyor, onların hikayeleri anlatılıyor. İşte onlardan biri olan sörfçü Bethany Hamilton'ın gerçek hikayesi. Bethany'nin hikayesi, dersine girdiğim sınıfların birinde okuttuğum kitabın 2. ünitesine konu olmuş ibretlik bir hikaye.

2011 yapımı “Dalgalara Karşı” (Soul Surfer) adlı filme bir bakalım. Bethany, (AnnaSophia Robb) anne babası ve iki abisi ile birlikte çocukluğundan itibaren okyanus kenarında büyümüş bir kızdır. Bethany ve ailesi için sörf hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bir gün Bethany arkadaşları sörf yapmak için okyanusa doğru açılırlar. Ancak hiç umulmadık bir anda büyük bir köpek balığı gelir ve Bethany'nin bir koluyla sörf tahtasının bir parçasını bir hamlede koparıp gider. Bethany nereden geldiğini anlayamamıştır. Sular birden kana bulanmış, Bethany kaybettiği kolunun derdine düşmüştür. Arkadaşları derhal Bethany'yi hastaneye yetiştirirler. Sonraki günlerde Bethany'nin tedavisi birkaç hafta sürmüştür. Ancak Bethany, o olaydan altı hafta sonra yapılacak olan yarışmaya katılma kararı alır. Peki talihsiz ama azimli Bethany bu yarışı kazanabilecek midir, yoksa ibretlik hikayesi dillere destan mı olacaktır?

Filmin reytingleri hiç fena değil. Oyuncular usta. Yönetmen, egzotik filmlerde usta. Ailenizle ya da öğrencilerinizle izleyebileceğiniz türden.

İzleyin, hayata tutunun.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: