12 Ocak 2013 Cumartesi

"Gri Kurt" Bir Kurt Mu, Yoksa Bir Adam Mı???

Şu bizim ihtiyar delikanlı “Liam Neeson”ın son dönemlerde çektiği filmlerden izlemediğim kaldı mı bilmiyorum. Bugün bir tanesini daha izledim.
2011 yapımı “Gri Kurt” (The Grey) adlı filme bir bakalım. Ottway (Liam Neeson) Alaska'daki bir petrol şirketi için çalışan bir avcıdır. Ottway'in görevi, dürbünlü tüfeğiyle petrol işçilerine yaklaşan kurtları öldürmektir. İhtiyar kurt bu konuda oldukça iyidir. Ama işçilerle arası pek iyi değildir. Zira işçilerin büyük çoğunluğu serseri tiplerdir.

Ottway, işleri biten işçilerle beraber bir uçağa bindirilir ve memleketlerine doğru yola çıkarlar. Ancak büyük bir aksilik sonucu uçak Alaska'nın soğuk dağlarına çakılır. Bu kazadan Ottway dahil altı kişi sağ kurtulmayı başarır. Bu altı kişi artık soğukla, karla, tipiyle, gıdasızlıkla ve en önemlisi de “aç kurtlarla” savaşmak zorunda kalacaklardır. Peki acaba bunlardan kaçı hayatta kalmayı başaracaktır???

Filmin senaristi veyönetmeni, A Takımı (A Team) filminin de yönetmeni olan Joe Carnahan. Ama elbette ki A Takımı kadar eğlenceli değil. Yine de insan psikolojisine de değinmesi sebebiyle daha derinlikli.

İzleyin, ürkün.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: