8 Ocak 2013 Salı

"Savaşın 5 Günü" Neler Oldu???

Gerçek hikayelerin izleyicileri çok etkilediğini hepimiz biliyoruz. Ama bunu en iyi bilenler, Hollywood yapımcıları. Bunu, yakaladıkları her hikayeye bir film çekmelerinden anlıyoruz. İşte onlardan biri daha.
2011 yapımı "Savaşın 5 Günü" (5 Days of War) adlı filme bir bakalım. Thomas, Irak savaşında da görev almış bir savaş muhabiridir. Cesur, inatçı ve hatta biraz delimsektir. Rusya ve Gürcistan arasında ipler gerilince, kameramanını da yanına alıp haber yapmak üzere Gürcistan'a gider. (Tabi vefasız bir kız arkadaştan yeni ayrılmış olası da ikinci bir sebeptir.) Gürcistan'da katıldıkları bir düğün esnasında Rus askerleri düğünü basar ve onlarca insanı katleder. Thomas ve kameramanı, baskından sağ çıkmayı başarırlar. Oradan sağ çıkanlar arasında bir kişi daha vardır. O da gelinin kız kardeşi Tatia'dır. Thomas, kameraman ve Tatia kuzeye gitmek üzere birbirlerine muhtaçlardır. Aynı arabaya binen bu 3 kişiyi 5 gün sürecek zorlu ve acıklı bir yolculuk beklemektedir.

Filmde çok ünlü isimlere rastlamıyoruz. Sadece hasbel kader kadroya girmiş Val Kilmer ve Andy Garcia var.

Filmi yürekten tavsiye edebileceğimi söyleyemeyeceğim. Ama çok kötü de değildi. Bir çeşit film işte. İzleyin, kendiniz görün.

Hayata İyi Seyirler... 

Hiç yorum yok: