19 Şubat 2013 Salı

"3 Idiot"un Derdi Ne???

Uzun, upuzun hem çok uzuuuun; ama bir o kadar cici bir film izlemek ister misiniz? Bence isteyin. "Amaaan, Hint filmimi mi izleyeceğiz yani?" diye başlayıp, sonra da "Hakikaten güzelmiş" diyerek bitireceğinizden eminim.

2009 yapımı "3 Aptal" (3 Idiots) adlı filme bir bakalım. Film Farhan ve Raju adlı iki arkadaşın yıllardır aradıkları arkadaşları Ranço'nun izini bulmalarıyla başlıyor. Sonra da dönüyor flashbacklere. Biz de onlarla birlikte zamanda geriye doğru bir yolculuk yapalım. Farhan, Raju ve Ranço mühendislik fakültesine yeni başlayan ve aynı odayı paylaşacak olan üç genç çocuktur. Farhan, varını yoğunu biricik oğullarının mühendis olabilmesi için ortaya koymuş fedakar bir ailenin oğludur. Raju'nun durumu çok fenadır çünkü babası yarı felçli, annesi hayattan bezmiş, ablası ise evde kalmıştır. Ranço ise en şanslılarıdır. Özgüveni yüksektir, makinalara meraklıdır, pratik zekası muhteşemdir, ailesi ise çok zengindir. Bu arkadaşlar, fakültede okudukları yıllar boyunca bir taraftan hayata dair çok şey öğrenecekler, bir taraftan da kendilerini keşfedeceklerdir.

Mutlaka izlenmesi gereken bir film. Özellikle bir türlü iletişim kuramadığınız çocuklarınız için.Ve hatta sizin için. Ben, fazlasıyla iyimser ve yer yer de ütopik bulmuş olsam da çok beğendim.

İzleyin, yumuşayın. İzleyin, hayata bakışınız değişsin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: