9 Şubat 2013 Cumartesi

"Cadı Kazanı" Kaynasın Mı???

Üniversitede öğrenciyken aldığım Drama İncelemesi dersinde incelediğimiz bir oyunun filmini izlemek beni eskilere götürdü. Açıkçası o oyunla ilgili kafamda bazı boşluklar vardı. Ama filmi izleyince o kısımlar da doldu.

Arthur Miller'ın kült eseri “Cadı Kazanı” (The Crucible) adlı oyunun aynı adlı 1996 yapımı filmine bir bakalım. 17. yüzyılda Salem'de (Cadı Avı Sembolü olan şehir) geçen hikayede John (Daniel Day-Lewis) evli barklı, geniş toprak sahibi muteber bir adamdır. Ancak evin genç yaştaki hizmetçisi Abigail (Vinona Ryder) ile yaşadığı çirkin kaçamak, John'ın da çevresindekilerin de hayatını karartacaktır. Zira onu artık istemediğini söyleyen John'a bitmek bilmeyen bir öfke duymaya başlamıştır. Bu yüzden kasabadaki bazı insanlara “cadı” damgası vurmaya başlamış ve idamları da keyifle izlemeye koyulmuştur.

Şeytan” ve “Cadı” kelimelerinin “Tanrı” kelimesinden daha fazla anıldığı ve milyonlarca insanın “Cadı Avı” adı altında türlü türlü işkencelerle katledildiği 17. yüzyıl olaylarına kısmen ışık tutan film oldukça enteresan. Dönem filmlerine ve özellikle o karanlık dönemlere meraklıysanız, izleyin derim.

Hayata İyi Seyirler...


Hiç yorum yok: