7 Şubat 2013 Perşembe

"Evrim" Var Mı???

Evrimci değilim ama evrim filmlerini severim. Hele böyle bilim kurgu komedi türünde olursa daha çok severim. Çünkü çok gülünç olurlar. İşte 2001 yapımı "Evolution" (Evrim) de bunlardan biri. Filmimize bir bakalım.
Wayne adlı genç adam bir gece vakti şehrin uzak ucunda itfaiyecilik sınavına hazırlanırken arabasının üzerine bir meteor düşer. Wayne canını zor kurtarır. Sonra da meteorun düştüğü yer, olay mahaline döner. Arizona Eyaleti Devlet Üniveristesinin iki çılgın profesörü Kane ve Harry, düşen meteoru incelemek üzere olay mahaline götürürürler. Ancak bu iki bilim adamı meteorla ilgili çok ilginç bir durum farkederler. Meteorun üzerinde bir çeşit mikro organizma yaşamaktadır ve bu organizma hızla evrimleşmekte, çoğalmakta ve yayılmaktadır. Daha da kötüsü, bu durumu farkeden Amerikan Ordusu da bu konudan haberdar olmuş ve bizim iki çatlak profesörü devre dışı bırakıp işi ele almıştır. Üstelik bunu sakar oktor Bayan Reed sayesinde başarmışlardır. Şimdi sorun bir değil iki tane olmuştur. Ve bu iki soruna karşı savaşacak sadece bir avuç insan vardır.

Filmin yönetmeni, "Bağlanmak Yok" ve "Hayalet Avcıları" filmlerinin yapımcısı olan Ivan Reitman. Senaristi ise "Aile Babası" filminde de imzası olan David Diamond. 

Muhteşem bir film değil. Hatta kötü de diyebiliriz. Zaten reytingleri de çok düşük. Ama içindeki komedi unsurlarına rağmen oldukça inandırıcı ve etkiyelici. Hatta büyük ölçüde tiksindirici.

İzleyin, mideniz bulansın.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: