10 Şubat 2013 Pazar

"Şeytan (Ne) Marka Giyer???"

Patron, sevimsiz bir şeydir. Ama patroniçe, daha sevimsiz birşeydir. Hele bir de böylesi, aman aman evlerden uzak!
2006 yapımı “Şeytan Marka Giyer” (The Devil Wears Prada) adlı filme bir bakalım. Andrea (Anna Hattaway), genç güzel ve hırslı bir kızdır. Erkek arkadaşı ve birkaç arkadaşıyla geçirdiği sıradan ve sade hayatında mutludur. Andrea bir gün yönetici asistanı olmak üzere başvurduğu çok ünlü giyim ve moda makrasından mülakat için çağrılır. Andrea'nin CV'si güçlüdür. Ama böyle bir kurum için çok daha fazlası gerekmektedir. Çünkü ünlü markanın Yönetim Kurulu Başkanı Miranda (Merryl Streep) dünyanın en titiz ve en huysuz patroniçesidir. Ama Andrea zekası sayesinde, bu kendini beğenmiş hanımın dikkatini çekmeyi başarır ve ikinci asistanlık işini kapar. Modadan, kaliteden, şıklıktan, pahadan hiç mi hiç anlamayan Andrea için New York'taki acımasız hayat hiç de kolay olmayacaktır.

Anna Hattaway'ın yıldızlaştığı film, biz hanımların ilgisini çekecek düzeyde. Trajikomik ve romantik. Merryl Streep'in oyunculuğuna zaten bir şey diyemiyorum. Filmin bir roman uyarlaması olduğunu belirtmek de yerinde olacak.

Bizim Türk filmlerine benzer bir film, ama elbette ki moda daha bir moda, oyunculuklar daha bir doğal, şıklıklar daha bir şıklık.

İzleyin, vakit geçsin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: