11 Şubat 2013 Pazartesi

"İyi Olan Kazansın"da İyi Olan Kim???

Romantik komedilerin aksiyonluları pek bir güzel oluyor. En azından romantik komediler gibi IQ'nuzu sıfırlamıyor. İşte fenalık geçirmeden izleyebileceğiniz aksiyon ve eğlence dolu bir romantik komedi.
2012 yapımı "İyi Olan Kazansız" (This Means War) adlı filme bir bakalım. Tuck (Tom Hardy) ve Foster (Chris Pine) hem çok iyi iki arkadaş, hem de çok iyi iki ajandırlar. Gizli bir görev için gönderildikleri partide hem kötü adamı ellerinden kaçırıp hem de morga altı adam gönderince ikisi de büro cezası alırlar. İşte o günlerde, her ikisi de kendilerine biraz zaman ayırma fırsatı bulurlar. Tuck çöpçatan sitelerinde tanıştığı bir kızla buluşur. Foster ise mağazada görüp asıldığı ama yüz bulamadığı kızın peşine düşer. Ertesi gün her ikisi de CIA'in tüm imkanlarını kullanarak hoşlandıkları kızlarla ilgili araştırma yapmaya başlarlar. Ancak iki arkadaş hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşırlar. Çünkü ikisinin monitöründe de yansıyan kadın, aynı kadındır. İkisi de öfkeyle karışık şaşkına dönmüştür. İki centilmen, bir karar vermek zorunda kalırlar. İkisi de Lauren'le çıkacaktır, kararı ise Lauren'e bırakacaklarıdır. İkisi de "iyi olan kazansın" diyormuş gibi görünmektedirler ama aslında ikisinin de aklından geçen şey "bu, savaş demektir" şeklindedir.

Filmin reytingleri pek yüksek değil. Sebebi şu olabilir: Filmin başında kaçmayı başaran kötü adamı, filmin sonuna kadar bir daha göremiyoruz. O konuyla ilgili hiç bir gelişme yok. Yani iki CIA ajanının temel görevi ve aksiyon sahneleri ihmal edilmiş. Kötü adam yeterince işlenmemiş. O kısım geçiştirilmiş. Yani filmin yönetmenliğinde ya da kurgusunda sıkıntı yok, ama senaryoda ciddi bir eksiklik var. O yüzden geriye sadece iki ajanın bir kadın uğruna giriştikleri "..." yarışı kalmış.      

Yine de izleyin, eğlenin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: