3 Şubat 2013 Pazar

"Tatlı Cadı"yı Özlediniz Mi???

12 yaşındaki komşu kızı bir gün "Yasemin Abla, beni sinemaya götürür müsün?" diye sordu. Götürülmez mi! Hemen o günki filmlere bir göz atıp, sonra da tutup kızı "Tatlı Cadı"ya (Bewitched'e) götürdüm. Ben filmin sonuna kadar gülümsedim, küçük hanım filmin sonuna kadar güldü. Bu da bende tatlı bir hatıra olarak kaldı:)

2005 yapımı filme bir bakalım. Cadı Isabel (Nicole Kidman) artık normal bir insan olmaya karar verip, babasının tüm karşı çıkmalarına rağmen Dünya'ya gelir. Kendine mümkün olduğunca sıradan bir hayat kurar ve bu halinden çok memnundur. Ancak star olmayı bir türlü başaramış olan tv aktörü Jack (Will Ferrell), Isabel'i keşfeder ve onu elemelere götürür. Isabel, bir anda elemelerin yıldızı oluverir. Zira Isabel'e teklif edilen rol "Tatlı Cadı Samantha" rolüdür. Isabel, hiç zorlanmadan aldığı bu rolü hemen kapar ve dizinin yıldızı olur.

Samantha'lığın Nicole Kidman'a çok yakıştığını söylemek yerinde olur. Ama filmin vasat olduğu da çok açık. Alışık olduğumuz Tatlı Cadı Samantha hikayelerinin çok uzağında. Sanırım film o yüzden tutmadı.

Yürekten tavsiye edebileceğim bir film değil, ama 12 yaşındaki kızları mutlu edeceği garanti.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: