3 Şubat 2013 Pazar

"Mezuniyet Balosu" Eğlence mi, Eziyet Mi???

11. sınıflarda okuttuğum kitabın ilk ünitelerinde bir konu vardı. “Geçmişte ve Günümüzde Mezuniyet baloları” temalı. Okuma parçasının yanında da iki fotoğraf vardı. Biri 50 yıl önceki bir baloda çekilmiş. Nikaplı giyimli bir grup öğrencinin siyah beyaz fotoğrafı.

Diğeri ise günümüz balolarından bir görüntü. Erkekler smokinli, kızlar afet. Limuzin fiyatları, salonunun bulunduğu otelde konaklama ve ertesi gün kahvaltısı...

Parça elbette ki gençlerin bu olayı ne kadar çok abarttıklarından bahsediyor.
Ben de acaba bu kadar var mıdır diye düşünürken tv'de bir filme rastladım. İzlemek farz oldu yani.
2011 yapımı “Mezuniyet Balosu” (Prom) adlı komantik komediye bir bakalım. Nova, okulun cici kızlarından biridir. Aynı zamanda son sınıfların mezuniyet balosunu düzenleyecek olan komisyonun başındadır. Komisyon tam da gece gündüz çalışıp balo hazırlıklarını tamamlamaya yaklaşmışken salonda çıkan küçük çaplı yangın herşeyi mahvetmiştir. Komisyon bir anda heyecanını yitirmiş, kimse baştan başlayacak gücü bulamamıştır. Ancak Nova pes etmemeye kararlıdır. İhtiyacı olan tek şey bir yardımcıdır. Bu kişi ise okulun müdürü tarafından zorla görevlendirilmiş kötü çocuk Jesse olacaktır.

Filmde sadece bu ikisinin hikayesine değil, daha pek çok hikayeye rastlıyoruz. Partner bulma, partner bulamama, teklif etme, bir darılma bir barışma, kırılma, incinme, sevinme... Ve daha pek çok yönüyle ele alınmış baloya bakış açıları. Gerçekten de kitapta anlatıldığı kadar varmış.

Bizim kültürümüzden çok uzak. Ve bunun için binlerce kez şükür. Basit ama (bence) belgesel niteliğinde bir film.

İzleyin, halimize şükredin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: