17 Şubat 2013 Pazar

"Uçuş" Nereye???

Denzel Washington'ın hemen hemen her filmi güzel olur. Tekrar tekrar izlemezsiniz belki ama "Niye izlemedim ki?" de demezsiniz. İşte size beyefendinin o tür filmlerinden biri.

2012 yapımı "Uçuş" (Flight) adlı filmine bir bakalım. Pilot Whitaker (Denzel Washington), alkol belası yüzünden eşinden ve çocuğundan ayrılmış bir pilottur. Whitaker o gece sabaha kadar alkol alır, geceyi Hostesi Katerina ile beraber geçirir, sabah da bir miktar kokain çektikten sonra uçuşa gider. İlk kez tanıştığı yardımcı pilotla el sıkışıp uçuşu başlatır. Hava şartları oldukça kötü olduğundan uçuş sert başlar. Ancak tecrübeli pilot kara bulutların arasından (kendi tabiriyle) iğne deliğinden geçer gibi geçer. Sonra da uçuşu yardımı pilota bırakır. Yarım saat sonra uçak beklenmedik bir patlamayla sarsılır. Uçak hızla irtifa kaybetmeye başlar. Dakikalar süren düşüş boyunca Whitaker insanüstü bir çaba sergileyerek uçağı güvenle indirmeyi başarır. Whitaker sayesinde 102 yolcudan 96'sı hayatta kalmış, sadece 6 kişi ölmüştür. Kaza sonrası Whitaker gözünü hastanede açar, yaralıdır ama hızla iyilecektir. Ancak Whitaker kazadan sağ kurtulduğuna sevinemez çünkü büyük bir sorunla karşıyadır. Zira yapılan kan testleri Whitaker'ın kanında yüksek oranda alkol ve uyuşturucu madde tespit etmişlerdir. Bu yüzden Whitaker, müebbet hapisle yargılanacaktır.

Filmin yönetmeni Robert Zemeckis'in "Geleceğe Dönüş Serisi"nin yapımcısı olduğunu söylemekte yarar var. Senarist John Gatins de aynı zamanda "Çelik Yumruklar"ın senaristi.

Filmde baştan aşağıya alkolizmden ve uyuşturucu bağımlılığından dem vurulmuş. Bazı sahneler çok ağır aksak gitse de çok güzel bir film. Hele o uçağın düşüş sahneleri muhteşem. Kurgu da, senaryo da, oyunculuklar da çok güzel. (Özette hiç değinmediğim o bağımlı kadın karakteri hariç)

İzleyin, içiniz acısın.

Hayata İyi Seyirler...     

Hiç yorum yok: