2 Şubat 2013 Cumartesi

"Zırhlı Kuvvetler" Nasıl Bir Yanlışa Düşecek???

İyice köşeye sıkıştığınız bir anda yasadışı ve ahlak dışı bir iş teklifi gelse kabul eder misiniz? İsterseniz önce filmi bir okuyun, sonra düşünün.
2009 yapımı "Armored" (Zırhlı Kuvvetler) adlı filme bir bakalım. Bir grup güvenlik görevlisi, ekmeklerini para taşıyan zırhlı araçları koruyarak kazanmaktadır. Arkadaşlıkları uzun yıllara dayanmaktadır. Hepsi de geçim sıkıntısı çekmektedir ancak içlerinde durumu en kötü olanı Hackett (Columbus Short)'tır. Zira banka (aynı zamanda savaş gazisi olan) Hackett'in evine el koymak üzeredir ve Sosyal Hizmetler de kardeşini de korumaya almaya çalışmaktadır. Tüm bu sıkıntılar Hackett'ı iyice köşeye sıkıştırır ve Hackett arkadaşlarının teklifini kabul etmek zorunda kalır. Peki teklif ne midir? Korudukları araçları soymak. Altı kişinin planladığı soygun başta tıkır tıkır işlemiştir. Ancak soygun esnasında bir evsizin vurulmasıyla Hackett nasıl bir yanlışa düştüğünü anlar ve pişman olup taraf değiştirir. Diğerleri ise hapse girmek niyetinde değildir ve soygunu bir kenara bırakıp Hackett'ı öldürmenin peşine düşerler.  

Filmin başrolü hariç neredeyse diğer tüm karakterler ünlü isimler tarafından canlandırılıyor. Matt Dillon, Lawrence Fishbourne ve Jean Reno bu isimlerden bazıları.

Filmde pek öyle usta oyunculuklara rastlamadığımız kesin. Muhteşem görsel efektler ya da olağan üstü diyaloglar da yok. Filmin sürekliyici olduğu söylenemez ama izlenmeyecek kadar kötü de değil.

İzleyin, "Zararın neresinden dönülse kardır" deyin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: