2 Şubat 2013 Cumartesi

"Gerçek Yalanlar"

Arnold... Arnold... Yıllar önce video kasetini defalarca izlediğim aksiyon komedi filmi... "Gerçek Yalanlar" (True Lies)... Televizyonda yeniden rastlanır da izlenmez mi? İzlenir.
1994 yapımı efsane filme bir bakalım. Harry (Arnold Schwarzenegger) bir gizli ajandır. Hatta o kadar gizlidir ki ailesinin bile bundan haberi yoktur. Harry gece gündüz James Bond'luk yaparken karısı ve kızı onun sıkıcı bir bilgisayar satıcısı olduğunu düşünmektedirler. Harry'nin, karısını bu kadar çok ihmal etmesi hiç beklenmedik bir sonuç doğrurur: Harry aldatılır. Daha doğrusu Harry öyle zanneder. Tamamen yıkılan Harry kovaladığı işi askıya alır ve eldeki tüm imkanları karısına kilitler. Ama ne zaman ki askıya aldığı iş, Harry'yi ve karısını rehin alır, işte o zaman tüm yalanlar açığa çıkmaya başlar.

James Cameron imzalı film gerçekten çok komik ve sıradışı. Komik ögelerin bazen saçma ve fantastik durdukları doğru. Hatta Jamie Lee Curtis'in dans sahnesini fast forwardlamak zorunda kalabileceğinizi söylemek zorundayım. Bir kaç filmlik konunun tek bir filmde toplanması da sadece James Cameron gibi bir kaç yönetmenin başarabileceği bir şey. Hele filmin sürpriz sonu tahmin edilir gibi değil.

İzleyin, gülün, eğlenin.

Hayata İyi Seyirler...   

Hiç yorum yok: