11 Mart 2013 Pazartesi

"Gerçeğin Parçaları"

Dramalarla aram pek hoş değildir. Genellikle sıkıcı olurlar. Konuları basittir ama çoğu kötü işlendiği için anlamakta güçlük çekersiniz. Bir türlü bitmek bilmezler, sonunda da tatmin olmazsınız. Yine de reytingleri yüksek olduğu için "Hadi izleyeyim bari" diyerek bir şans verdiğim bir filmden bahsetmek istiyorum.

2010 yapımı "Gerçeğin Parçaları" (Winter's Bone) adlı filme bir bakalım. Ree, 17 yaşında genç bir kızdır. Ancak hayat şartları ona 47 yaşındaki bir kadının sorumluluklarını yüklemiştir. Çünkü Ree'nin firari bir uyuşturucu imalatçısı olan babası, yatalak bir sinir hastası olan annesi, bakıma muhtaç iki küçük kardeşi ve çekip çevirmek zorunda olduğu bir arazisi vardır. Ree, onurlu ve çalışkan bir genç kız olduğundan dolayı hiç sızlanmadan hayatını sürdürür. Ancak bir gün bir polis ekibi Ree'nin evine kötü bir haberle gelir. Habere göre Ree'nin babası evi ve arsayı ipotek ettirmiş ve borçlarını ödememiştir. Bu yüzden eve ve arsaya el konulacaktır. Tabi eğer Ree, babasının aslında kaçak değil ölmüş olduğunu ıspatlarsa ev de arsa da yine Ree'nin olacaktır. Ree'nin tek kurtuluşu babasının akıbetini ortaya çıkarmaktır.

Filmde Ree karakterini oynayan Jennifer Lawrence gerçekten çok başarılı. Zaten Ree karakteri de çok güçlü bir karakter. Pek çok yönden empati kurduğum erkeksi tabiatlı bir genç kız. Ama yine de filmin sıkıcılığını giderememiş.

Yüksek reytinglerine rağmen tavsiye edebileceğim bir film değil. Yine de siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: