8 Mart 2013 Cuma

"Simpsonlar: Sinema Filmi"

Ben pek izlemem. Ama "Simpsonlar" denen çizgi dizinin tüm dünyada milyonlarca hayranı var. Tipik bir Amerikan ailesinin temsili olan çizgi filmin her yaştan bu kadar çok hayranının olmasının en önemli sebebi şüphesiz ki doğallığından kaynaklanıyor. Abartısız konular, pembe gözlükle gösterilmeyen evlilik hayatı, ailede kadının ve erkeğin rolü, ergenlik çağındaki çocuklar, komşuluk ilişkileri, ekonomik durumları, vb sadece Amerikan ailelerinin değil, sıradan ailelerin de adeta aynası olmuştur.

İşte bu denli güçlü bir yapı kurulunca da film çekmemek olmuyor. 2007 yılında "The Simpsons Movie" adında bir film çekildi. Filmimize bir bakalım. Evin sakar babası Homer, komşusu Krusty'nin öldürmeye çalıştığı bir domuzu saklayıp onu beslemeye başlar. Ancak bir kaza sonucu domuzun atıkları şehrin su kaynaklarına karışınca şehir suyu zehirlenmiş olur. Bu durumsa Homer'in başına patlar. Suçlamalar karşısında kendini aklayamayan Homer ve ailesi tüm Springfiled halkı tarafından dışlanır ve Simpsonlar göç etmek zorunda kalırlar. Daha da kötüsü, hızla kötü üne kavuşan şehir, Başkan Schwarzenegger tarafından haritadan silinme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bu duruma karşı kayıtsız kalamayan Homer ve ailesi Springfield için kolları sıvarlar. Şehrin kaderi artık Homer'in ve hiç geçinemediği ailesinin ellerindedir.  

Çizgi dizilerine nazaran bir üstünlük göremediğim, hatta biraz da zayıf gördüğüm, ama hala çok güçlü bulduğum çizgi filmi tavsiye ediyorum. Simpsonları seviyorsanız, mutlaka izleyin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: