1 Mart 2013 Cuma

"Uygun Yetişkin" Ne Demek???

Seri katiller filmlerinin ne kadar da çok seyircisi oluyor. Şaşırtıcı doğrusu. Bu sebeple olacak ki tv'de her gün yeni bir seri katil hikayesi görüyoruz. Alın size bir tane daha.

2011 yapımı “Hazır Yetişkin” (Appropriate Adult) adlı filme bir bakalım. Janet (2 Ocar'lı Emily Watson) iki çocuk annesi bir ev hanımıdır. Ailesiyle mutludur ancak eşinin bir rahatsızlığı sebebiyle ailede hem ekonomik sıkıntı çekilmekte, hem de evin erkeği kavramında bir tatminsizlik yaşanmaktadır. Janet, para kazanmak için sıradışı bir iş için başvuruda bulunur: “Uygun Yetişkinlik”. Uygun Yetişkinlik, mahkemeye sevkedilen tutukluların itiraflarını kolaylaştırmak için mahkuma yardımcı olarak soruşturma heyetinde bulunacak kişi pozisyonundadır. Janet'ın ilk işi, seri katil zanlısı Fred olur. Fred öldürdüğü insanları ve gömdüğü yerleri zorluk çıkarmadan göstermeye başlar. Buraya kadar sorun yoktur. Ancak başka bir sorun vardır. Fred Janet'a çok iyi davranmaktadır. Bu ilgi, sevgiye aç olan Janet'ın hoşuna gitmeye başlamıştır. Bu duygusal bağ, Janet'ın başına çok işler açacaktır.

Film gerçek bir hikayeden alınmış. Üstelik İngiltere'nin en çok ses getiren davalarından biri olmuştur. Zira 13 kişiyi hunharca katletmiş olan (20 kişiyi daha öldürmüş olduğunu itiraf etmiş olan) Fred'in ve karısı Rose'un hikayesi basın tarafından yakından takip edilmiştir. Diğer taraftan Uygun Yetişkinlik kavramı bizler için çok yabancı. Hatta bence tuhaf.

Reytingleri yüksek ama ben tavsiye etmiyorum çünkü çok durağan. Yine de siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: