6 Nisan 2013 Cumartesi

"Ağır Siklet" Kimleri Dövecek???

Tüm dünyada bir anket yapsanız ve "Kafanızdaki öğretmen şeması nasıldır?" diye sorsanız, tahminen % 90 aynı cevapları alırsınız: "Tatili çok, geliri az, çalışması kolay, çoğunluğu kadın, karizması düşük, işi garanti, kişiliği sosyal, hayatı sakin ve sade." Tamamen katılıyorum, çünkü ben de öğretmenim. Ama bazen sıradışı olaylar da yaşanmıyor değil. Böyle şeyler olduğunda da filmlere konu oluyor işte.

2012 yapımı "Ağır Siklet" (Here Comes The Boom) adlı filme bir bakalım. Biyoloji Öğretmeni Scott, işinde pek iyi olmayan hatta müdürden neredeyse öğrenciler kadar fırça yiyen bir bekar bir adamdır. Okulun müzik öğretmeni  ise Scott'ın tam tersine okula muhteşem bir öğrenci orkestrası kazandırmış işinin ehli bir ihtiyardır. Günün birinde okul müdürü bir toplantı yapar ve okulun ekonomik krizde olması sebebiyle yıl sonunda müzik öğretmenini işten çıkaracağını açıklar. Oysaki ihtiyar müzik öğretmeni 22 yıl aradan sonra sürpriz bir şekilde baba olacağını öğrenmiştir ve paraya her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Scott, arkadaşına nasıl yardım edeceğini planlarken TV'de rastladığı bir kafes dövüşü kendisine ilham verir. Eski bir güreşçi olan Scott parayı Karışık Dövüş Sanatları Dövüşlerine katılarak biriktirecektir.

Filmin yönetmeni "Click" filminin de yönetmeni olan Frank Coraci. Başrol oyuncusu ve senaristi ise "Aşk Doktoru"ndan tanıdığımız Kevin James. Kendisine bir de Salma Hayek eşlik ediyor. Yine de ikisinden daha fazla dikkat çeken dazlak antronör Niko'ya dikkat etmenizi de tavsiye ederim.

Filmin konusu basit. Öyle muhteşem oyunculuklar yok. Yine de fena değil. Filmin en önemli temalarından biri arkadaşlık kavramı. Ama maalesef çok iyi ve derin işlendiğini söyleyemeyeceğim. Sonucu da belli. Ama yine de izlemesi çok keyifli.

Yorgun bir günün akşamında patlamış mısırınızı alın ve TV'nin karşısına oturun. Sonra da gülümseye gülümseye izleyin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: