4 Nisan 2013 Perşembe

"Aşkın Büyüsü" Kaç Kişiyi Yakacak???

Romantik komediler çıkalı, romantik dramaların pabucu dama atıldı. En yakışıklı jönleri yada en güzel kadınları bile soytarı gibi görmeye alıştık neredeyse. Ama bu gün bir film izledim. Aaa! O da ne! Romantik drama türünde. Hani şu bizim eski nesil Türk filmlerine benzer. Hani şu Hülya Koçyiğit'li, Kartal Tibet'li olanlardan.

2011 yapımı "Aşkın Büyüsü" (Water For Elephants) adlı filmden bahsediyorum. Filmimize bir bakalım. Veterinerlik Fakültesi öğrencisi olan Jacob (Robert Pattinson), aniden annesinin ve babasının ölüm haberini alır. Bir anda kararan Jacob, okulu bırakır ve kendiini yollara vurur. Bir gece, karanlığı fırsat bilerek kaçak yolcu olarak bir trene atlar ve sabah uyandığında trenin bir sirk treni olduğunu görür. Çılgın sirk çalışanları içinde Jacob'un dikkatini ilk çeken kişi at binici akrobat kadın Marlena (Reese Whitherspoon) olur. Marlena'dan çok hoşlanan Jacob sirkin veterineri olarak ekibe katılır. Ancak Jacob'un bu ilgisi sirkin acımasız patronu August'un (Christoph Waltz) gözününden kaçmayacaktır. Zira güzeller güzeli Marlena, patronun karısıdır.   

Film elbetteki bir roman uyarlaması. Sara Gruen'in aynı adlı romanından uyarlama. Filmin yönetmeni ise Francis Lawrence.

Kemikleşmiş Türk filmlerinden fazla bir bir farkı yok. Yalnızca bir tık daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Ha "O tür filmlere karnımız tok bizim" derseniz, size hak veririm.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: