8 Nisan 2013 Pazartesi

"Çizmeli Kedi" Adını Temize Çıkarabilecek Mi???

Animasyon türündeki filmlerin reytinglerinin yüksek olduğunu her zaman söylüyoruz. En düşüğünün bile 7/10'un üzerinde olduğunu artık herkes biliyor. Ama bir film var ki, çocukluğumuz boyunca onun hikayeleriyle büyüdüğümüz halde onun için çekilen filmi beğenmemişiz. İşte size o film.

Gelin 2011 yapımı "Çizmeli Kedi" (Puss In Boots) adlı filme bir bakalım. Yıllar önce öksüz, küçük ve bir kedi bir yetimhane tarafından evlat edinilir. Küçük kedi diğer yetimlerle birlikte "anne" dediği fedakar bir kadın tarafından büyütülür. Zamanla Kedi ve en iyi arkadaşı Yumurta, "sihirli fasulye ve altın yumurtlayan kaz" hikayesi yüzünden her tezgahtan fasülye çalmaya başlarlar. Bu ikilinin işi gücü çılgınca hayallerin peşinden koşmak ve daha kötüsü hırsızlık yapmak olur. Hatta bir gün yine hırsızlık planları yaparlarken Kedi, muhteşem bir kahramanlık yapar ve kendisine çok güzel çizmeler hediye edilir. İşte o gün yılların hırsızı olan Kedi'miz, Çizmeli Kedi oluverir. Artık hırsızlık yapmayacak, kötülerle savaşacaktır. Ancak Çizmeli Kedi'nin arkadaşı Yumurta'nın bu yoldan vazgeçmeye niyeti yoktur. Daha da kötüsü Yumurta Çizmeli Kedi'yi de kötü emellerine alet etmekten çekinmez. Arkadaşı tarafından haince bir tuzağa düşürülen Çizmeli Kedi, hayatının kazığını yer. Yıllar sonra bu ikilinin yolları yeniden kesişir ve hatasını telafi etmek isteyen Yumurta, Çizmeli Kedi'den bir şans daha ister ve Çizmeli Kedi bu teklifi kabul eder. Tek amacı, yıllar önce lekelenen adını temize çıkarmaktır.

Shrek'teki rolü seyircinin beğenisini kazanmış olan Çizmeli Kedi'nin gerçek hikayesinin anlatıldığı film maalesef alışık olduğumuz animasyonlara nazaran biraz çocukça kalmış. Hele o Yumurta karakterinin çizimi çok ürkütücü. Beğenilecek yanı yok diyebilirim.

Yürekten tavsiye edebileceğim bir film değil ama siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: