23 Nisan 2013 Salı

"Jack Reacher" Kimdir???

Bir oyuncu artık yapımcılığını kendinin üstlendiği filmlerde oynuyorsa artık olmuş demektir. Hatta yaşlanmış ve olgunlaşmış, eh biraz da parayı bulmuş demektir. Mesela kim olabilir, mesela Tom Cruise olabilir. Beyefendinin roman uyarlaması olarak yaptığı sıradışı aksiyon filmin dikkatinizi çekeceğini düşünüyorum.

2012 yapımı "Jack Reacher"a bir göz atalım. Keskin nişancının biri Pensilvanya'nın göbeğinde dürbünlü tüfeğiyle üçü kadın, biri çocuk ve biri de parkta oturan bir adam olmak üzere 5 kişiyi öldürür. Derhal işin peşine düşen polis, zalim katile hızla ulaşır ve katili sorguya alır. Ancak katilin sorgu esnasında söylediği tek şey "Jack Reacher'ı getirin." olur. Polis bu kez Jack Reacher (Tom Cruise) denen adamın peşine düşer. Ama Jack Reacher polise kendi ayağıyla gelir. Jack Reacher, katilin akrabası yada dostu yada düşmanı değildir. Sadece katili tanıyan biridir. Daha da önemlisi, iki yıldır firari yaşayan eski bir askeri polistir. Katilin avukatı olan Helen, bölge savcısı olan babasının gölgesinde kalmış genç bir bayandır. Amacı, katili ipten kurtarıp cezayı müebbet hapse çevirmektir. Ancak bu işi tek başına başaramayacağı daha baştan bellidir. Başarmak içinse Jack Reacher'a ihtiyacı vardır.

Filmin senaristi ve yönetmeni Christopher McQuarrie tanıdık bir isim. Nereden mi? "The Usual Suspects" ve "The Tourist" filmlerinden. Orjinal ismi "Only Shot" olan kitabın yazarı ise Lee Child.

Film çok güzel. Daha doğrusu güzel bir aksiyon. Ajan Salt'u, The Tourist'i yada onlar gibi gelgitli aksiyonları seviyorsanız, bu filmi de seversiniz. İzleyin, pişman olmazsınız.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: