16 Nisan 2013 Salı

"Son Görev" Ne Olabilir???

Eski bir filme rastladım TV'de. Hadi izleyeyim dedim. Filmin sonunda bir de baktım gerçek hikayeymiş. Size filmden bahsedeyim.

1997 yapımı "Son Görev" (The Assignment) adlı filmde Ramirez (Aidan Quinn) evli ve iki çocuklu bir donanma subayıdır. Ramirez, turist olarak gittiği fakir bir Arap ülkesinde yaka paça yakalanıp göz altına alınır. İki gün süren sorgudan sonra çok ilginç bir gerçek ortaya çıkmıştır. Ramirez, Çakal Carlos adıyla bilinen dünyanın en azılı teröristinin tıpkısının aynısıdır. Bu durumu farkeden CIA, fırsattan istifade etmek için hemen kolları sıvar. Binbir güçlükle Ramirez'i büyük bir operasyonun başrolü olmaya ikna eder. İlk iş, Ramirez'i her yönüyle Carlos'a benzetmek olacaktır. Ramirez konuşmasıyla, vahşiliğiyle, görünüşüyle, kadınlarla ilişkisiyle, düşünce tarzıyla ve kuvvetli hafızasıyla tam bir Carlos olmuştur. Ramirez artık zorlu göreve hazırdır.

Filmin Yönetmeni Christian Duguay'ı "Savaş Sanatı" adlı filmden tanıyoruz. Filmde Aiden Quinn'e iki usta oyuncu Ben Kingsley ve Donald Sutherland eşlik ediyorlar.

Film fena değil. Gerçi eski çekim olmasından mıdır nedir, 97 filmi gibi değil, 67 filmi gibi duruyor. Ama gerçek hikaye olması sebebiyle durumu kurtarıyor.

Hiç film bulamazsanız, gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler... 

Hiç yorum yok: