26 Nisan 2013 Cuma

Kime "Geçit Yok"???

Koskoca Arnold... California Valisi Arnold... Terminator Arnold... Yaşlı Arnold... Ve şimdi de "Şerif Arnold"...

Beyefendinin onca işin arasına sıkıştırarak çektiği 2013 yapımı "Last Stand" (Geçit Yok) adlı filme bir bakalım. Meksika sınırında köhnemiş bir kasabanın şerifi olarak görev yapan Owen için hayat sıradandır. Kasabanın az sayıda sakini ve daha az sayıda memuru vardır. Kasabada suç oranı nerdeyse sıfır gibidir. Ancak bu düzen bir gün içinde gizemli bir şekilde bozuluverir. Kasabada birden bire iki tır şöforünün belirmesi, ihtiyar bir çiftçinin öldürülmesi ve FBI'dan gelen ani bir telefon, tehlikenin habercisi olmaya yetmiştir. Owen işi kurcaladığında meselenin ne kadar ciddi olduğunu anlar. Peki mesele ne midir? Mesele şudur: En büyük uyuşturucu patronu Gabriel Cortez bir hapishaneden başka birine aktarılırken elden kaçırılmıştır. Cortez, detaylı bir plan dahilinde hızla Meksika'ya doğru ilerlemektedir. Yol güzergahı ise bizim zavallı kasabamız olacaktır. Ancak Cortez'in detaylı planına dahil olmayan tek şey, onun gibi bir suçluya pabuç bırakmayacak olan Owen'dır.

Filmde FBI Ajanını Forest Whitaker canlandırıyor. Filmin yönetmeni, çektiği her filmi 7.0'ın üzerinde reyting yapan Jee-woon Kim.

Çok eğlenceli ve hiç yormayan bir aksiyon. Düşük bütçeli ve sade. O kadar sade ki soundtrack bile yok Gran Torino'yu sevdiyseniz bunu da seversiniz. Reytinglerine bakmayın, mutlaka izleyin derim. Beğeneceğinize eminim.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: