30 Mayıs 2013 Perşembe

"Genç Yetişkin" Olmak Nasıl Bir şey???

Bazı Amerikan filmlerinde insanların nasıl mutsuz ve buhranlı olduklarını gördükçe, film icabı mı yoksa çoğu Amerikalı gerçekten öyle mi diye düşünmeden edemiyorum.  İşte bana yine böyle hissettiren filmlerden biri daha.

2011 yapımı "Genç Yetişkin" (Young Adult) adlı filmimize bir bakalım. Mavis, başarılı fakat şöhrete kavuşamamış bir roman yazarıdır. Gençliğine güzelliğine rağmen evliliğinde mutluluğu bulamamış ve eşinden ayrılmıştır. Çoğu insanın yaptığı gibi o da kafasını boşaltmak için doğup büyüdüğü kasabaya geri döner. Asıl amacı ise ailesini görmekten çok, eski sevgilisi Buddy ile sıfırdan bir ilişkiye başlamak istemesidir. Kasabayı, hala yıllar önce bıraktığı gibi bulan Mavis'in Buddy'ye ulaşması hiç zor olmaz. Ancak Mavis hiç hesapta olmayan bir şeyle karşılaşır: Bu ddy artık evli ve iki çocuk sahibi bir babadır. Mavis bu duruma önce çok şaşırır. Fakat daha sonra hızla kendini toparlar ve kararını yeniden gözden geçirir. Karar şudur: Mavis'in kasabaya dönüş sebebi Buddy'dir. Mavis'in Buddy'den vazgeçmeye hiç niyeti yoktur ve şartlar ne olursa olsun Mavis amacına ulaşacaktır.

Filmde Mavis'i Charlize Theron canlandırıyor. Buddy'yi ise Patton Oswalt. Filmin reytingleri orta düzeyde. Zaten ağır aksak ve bunalım giden tuhaf bir film.

Ayrıca elbette ki hiç bir kültürün onaylayacağı türden değil. Hele Buddy'nin karısı için biçilen rol ultra fantastik. Medenilik falan tamam da bu kadar da değil. Öyle bir kadın olacağıma dağ adamı olmayı tercih ederim. Neyse ki eşim de bu durumun farkında:)))

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: