23 Mayıs 2013 Perşembe

"Hazine Avcısının Maceraları" Nasıl Başlayacak???

Gizemli definelerin, ışıltılı hazinelerin, ve daha da önemlisi ölümsüzlüğün sırrının ortaya çıkacağı bir yolculuğu kim istemez. Sinema severlere büyük keyif veren bu tür konular için yüzlerce film çekildi. Şimdi de animasyon çizgi filmi çevrilmiş. Üstelik küçük yaş grubunun (4 yaş grubu gibi) bile kolayca anlayacağı türden.

“Hazine Avcısının Maceraları” (Tad The Lost Explorer) adlı animasyonumuza bir bakalım. Ted, aslen bir inşaat işçisidir. Ama kendisi hayatı boyunca arkeolojik kazılara merak duymuş ve kepçesiyle kazdığı her karış toprakta gözü, arkeolojik buluntular aramıştır. Ted bir gün yine hafriyat yaparken eski bir cam şişe bulur ve onu ihtiyar Profesör Humbert'a götürür. Profesör şişeyi inceler, inceler ama ne yazık ki Ted'e güzel bir müjde veremez. Çünkü şişe, altı üstü bir kola şişesi çıkmıştır. Ted'in hayalleri yıkılır ama tam umutlarının tükendiği sırada sürpriz bir olay gelişir. Profesöre, yıllardır araştırmalarını yaptığı İnkalarla ilgili bir mektup gelir. Arkeologlar, profesörü göreve çağırmaktadır. Ancak talihsiz bir kaza sonucu profesör hastaneye kaldırılınca inşaat işçisi Ted kendini profesörmüş gibi tanıtıp, bu önemli göreve atılır. Ted için hayatının en büyük macerası işte böyle başlar.
Film şu meşhur animasyonlara nazaran biraz basit kalıyor. Örneğin oğlumla izlediğim çoğu animasyonda ben oğlumdan daha çok eğlenmişimdir. Ama bu filmde oğlum benden daha çok eğlendi. Çünkü filmin espirileri, diyalogları ve senaryosu çok zor değildi. Beni gülümseten sadece Birkaç ince espiri vardı, o kadar. Ama yine de kötü diyemem. Ne de olsa çocukların arkeolojiyle ilgili farkındalıklarını artırmak adına hoş bir film olarak kabul edilebilir.
İzleyin, izletin ve dinlenin, derim.
Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: