24 Mayıs 2013 Cuma

"Suç Çetesi" Mickey Cohen'i Nasıl Haklayacak???

Geçenlerde bir film izlemiştim ve sizinle paylaşmıştım “Los Angeles Sırları” adında. Hani şu Los Angeles'taki uyuşturucu mafyasının çökertilmesiyle ilgili bir filmdi. Mickey Cohen denen acımasız mafya babası ve çetesinin çökertilmesi sonucu yeni bir çetenin peydah etmesi ve bu çetenin liderinin hiç umulmadık biri çıkmasını anlatan bir filmdi. Hatta Russell Crowe, Kim Basenger falan oynuyordu.

İşte dün akşam şans eseri aynı konuyla ilgili bir film daha izledim. Bu kez Mickey Cohen'in hikayesi anlatılıyor. Yani şöyle düşünün. Kronolojik olarak bu filmi izlemeniz gerekiyor. Sonra Los Angeles Sırlarını.

Biz de şimdi 2013 yapımı “Suç Çetesi” (Gangster Squad) adlı filme bir bakalım. Mickey Cohen, tüm Los Angeles'ı saran en büyük çetenin lideridir. Acımasızlığı dillere destandır. Şehirde satın almadığı polis kalmamıştır. Mahkemelerdeki savcılar bile Mickey Cohen'e çalışmaktadır. O kadar ki adam kendi telefon hattını kurdurmuş, her işini Hiçbir engele takılmadan tıkır tıkır işletmeye başlamıştır.

Ta ki John O'Mara denen gözü kara polis şefine takılıncaya kadar. John, evli ve bir çocuk babası onurlu bir polistir ve Mickey Cohen'in işini bitirmeye kararlıdır. Ancak John'un karısı, kocasının içine düşeceği tehlikenin farkındadır. Bu yüzden, kocasının çalışacağı ekibi yüzlerce dosya inceleyerek bizzat kendisi seçer. Böylece Mickey Cohen denen canavarı ve onun çetesini çökertecek olan gelmiş geçmiş en uyumsuz ama en seçmece polis timi oluşmuş olur.
Film tam bir yıldızlar geçidi. Sean Penn'ler, Emma Stone'lar, Ryan Gosling'ler ve daha kimler kimler. Filmin yönetmeni Ruben Fleischer, aynı zamanda “Zombieland”ın da yönetmeni. Bu gerçek hikayeyi romana uyarlayan yazarımız ise Paul Lieberman.
Film güzel. Başları biraz ağır aksak gitse de devamında “Hay lanet olsun” hissine kapılacağınız bir çok sahne var. Daha da kötüsü, bu sahnelerin hepsinin aslında yaşanmış hikaye olması. Daha iyisi ise filmin mutlu sonla bitmesi.
İzleyin, bir şeyler öğrenin.
Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: