16 Mayıs 2013 Perşembe

"Iron Man 3'"ü Nasıl Buldum???

Iron Man 3'le ilgili ilk yazımı daha filmin çıkacağını duyar duymaz yazmıştım. Yani aylar önce. Yazıyı okuyanlar bilirler. O zamanlar almış olduğum tüyolara göre Ironman'in bu kez en büyük düşmanlarından Mandarin'le savaşacağını ve Mandarin'in Ironman'i bitireceğini yazmıştım. Filmi izleyince ise yapımcıların (yada pazarlamacıların, bilemiyorum) ters köşe yaptıklarını anladım. Elbetteki bu konuyla ilgili başka spoiler vermeyeceğim. Ama size filmden bahsetmek isterim.

Halen gösterimde olan 2013 yapımı "Iron Man 3"e bir bakalım. Pepper artık Tony Stark'ın evine taşınmış ve ikisi birlikte yaşamaya başlamışlardır. Ancak bu birliktelikte bazı sorunlar vardır. Çünkü "Avengers" olarak Loki'ye ve onun uzaylı ordusuna karşı verilen savaştan beri (Avengers filminde Iron Man nükleer bombayı uzay geçidine yerleştirerek kahraman olmuştu, tabi ölümden dönerek.) Stark panik atak hastası olmuştur. Stark geceleri uyuyamamakta ve gece gündüz daha güçlü bir zırh üretmeye çalışmaktadır. Bu da yetmiyormuş gibi, o sıralarda çok kanlı eylemler yapan terörist lideri Mandarin'i TV kanallarından tehdit etmek gibi bir gaflette bulunur. Mesajı alan Mandarin, Stark'ın malikanesine adeta bir ordu gönderir ve orayı (ve tabi zırhları) yerle bir eder. Stark ve Pepper canlarını zor kurtarırlar. Ancak Stark'ın giydiği zırh, Stark'ı evinden çok uzak bir yere fırlatır. Böylece Stark, yarım yamalak zırhıyla, Mandarin'in tehditiyle ve panik atak hastalığıyla evinden çok uzakta kalakalır.

Film elbetteki tam bir görsel şölen. Sonuçta Hollywood, "ne kadar çok ihtişam, o kadar çok seyirci"anlayışını çoktan kaptı. Ama senaryoda çok önemli eksiklikler var. Kötü adamın yeterince işlenememesi gibi. Stark Binasındaki zırhlara ne olduğu gibi. Ve şu an size söyleyemeyeceğim bir kaç boşluk daha. Ha tabi bir de Mandarin'in aslında Çinli olması ama filmde Orta Asyalı bir terörist olarak yansıtılması var. Neden mi? Bence bunun en önemli sebebi Amerikan halkının Çinli bir teröristten değil Pakistanlı yada Afganistanlı bir teröristten daha fazla etkilenecek olması.

İlk ikisi kadar beğenmesem de güzel film. Ama "üçünden birini izleyeceksin, seç bakalım" deseler, bunu seçmezdim. En az bir kere izleyin, sonra dediğimi anlayacaksınız.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: