12 Mayıs 2013 Pazar

"John Q" Çocuğunu Kurtarabilecek Mi???

Ailemde çok doktor var. Doğal olarak yakın çevremde de. Bu yüzden sağlık sektörünün sorunlarını ve insanların yaşadığı sıkıntıları çok iyi bilirim. Hem hizmet veren açısından, hem de hizmet alan açısından. Dünyadaki milyarlarca insanın sağlık sektörüyle de ilgili sorunları da aşağı yukarı aynı olduğundan dolayı 2002 yılında bu konuya parmak basan bir film çekilmiş.

Denzel Washington'ın başrolünü oynadığı "John Q" adlı filme bir bakalım. John Quinsy ve karısı Denise çiftinin oğlu küçük Mike, beyzbol maçı esnasında baygınlık geçirir. Yapılan tetkiklerde küçük Mike'ın kalbinin zayıf olduğu ve hatta acilen kalp nakli yapılmazsa öleceği ortaya çıkmıştır. Bunun bedeli ise 250.000 Dolar'dır. Bu miktar bu aile için fazlasıyla yüksek bir meblağdır. John ve Denise çifti hemen sigorta şirketine başvururlar. Ancak sigorta şirketi bin dereden su getirir. Çift, hızla eşyalarını satar ama paranın %30'unu bile bulamaz. John, TV'de hayır toplayan habercilerle görüşür ama haberciler yan çizer. John bir türlü bir çıkış yolu bulamaz. İyice köşeye sıkışan zavallı baba, son bir çareye başvurur. Hastanenin acil servisini rehin alır. Tek amacı oğluna yardım etmektir.

Drama türündeki filmin yönetmeni Nick Cassavetes "The Notebook" (Not Defteri) filminde de imzası bulunan eğlenceli bir yönetmen.

Filmin bir anından bile sıkılmadım. (Ama konunun çetrefilli olması sebebiyle sıkıntı basmadı da değil.) Her an değişen, sanki skeçlerin toplamından oluşan bir film gibi. Konuya, konuyla ilgili tüm paydaşların gözünden bakılmış. Bazen komik, bazen dramatik. Diyaloglar bana çok tanıdık geldi. Çünkü başta da söylediğim gibi ailemde çok doktor var. Ama iki çocuk annesi biri olarak Allah'a tekrar tekrar dua ettim, beni evlatlarımla sınamaması için.  

Filmi izleyin, ama sakın örnek almaya kalkmayın.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: